Изобщо няма разговори, свързани с каквото и било намерение на

...
Изобщо няма разговори, свързани с каквото и било намерение на
Коментари Харесай

ИТН не преговаря с Демократична България за правителство

Изобщо няма диалози, свързани с каквото и било желание на " ИТН " за държавно управление, изясни ръководителят на парламентарната група на " Демократична България " Христо Иванов пред публицисти в Народното събрание. 

" Подобни диалози, свързани с каквото и да било по отношение на тяхно желание за осъществяване на мандат, камо ли министри, въобще няма. Ние си даваме ясно схващане, че имаме 27 депутати. Трябва да изхождаме от този факт ", обясни  Иванов.

" Декларирали сме, че логичният фокус на напъните на тези партии, които съставляват желанието на хората за смяна, е мандатът на " ИТН. Чакаме техния ход.  От дейностите на партията на Слави Трифонов щяло да зависи, до каква степен ще се образуват задоволителни болшинства за лъчение на държавно управление ", добави той.

Премиерът в оставка Бойко Борисов разгласи във включване онлайн във Facebook, че обединението ГЕРБ-СДС връща проучвателния мандат за сформиране на държавното управление. " Приемам решението на Изпълнителната комисия да върнем мандата ", уточни Борисов. 

Мандатът ще бъде върнат през днешния ден в 10:30ч.  На срещата при него бяха Даниел Митов, Десислава Атанасова, Цвета Караянчева и Йорданка Фандъкова. Според Борисов и втората политическа мощ - " ИТН ", няма да сформира държавно управление.

" Сега желаят да трансформират разпоредбите. Да ги трансформират, само че те няма да създадат държавно управление. Страх ги е и няма да го покажат държавното управление. Няма да постъпят отговорно като нас - да кажат кой ще им бъде министър-председател, кой ще бъде външен министър, кой вътрешен. Това е безотговорна политика. Европа още е в пандемия и финансовото положение на страните лети надолу. Новите бюджети би трябвало да плануват стотици милиони за ваксини, а ние сме обезпечили и всичко належащо за пандемията, безусловно всичко “, каза Борисов.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР