Изобщо не е приятно чувството на изтръпнали ръце, по които

...
Изобщо не е приятно чувството на изтръпнали ръце, по които
Коментари Харесай

Вижте какво може да означава изтръпването на ръцете

Изобщо не е прелестно възприятието на изтръпнали ръце, по които все едно пълзи цялостен мравуняк.
То може да е предизвикано от странна поза по време на сън, която да попречва притока на кръв към крайниците, само че когато се случва по-често, може да значи, че имате развален нерв.
Освен това изтръпването се свърза с разнообразни здравословни проблеми, които никога не трябва да пренебрегвате.

Синдром на Рейно
Това е заболяване на сърдечносъдовата система, което попречва притока на кръв към пръстите. Промяната в температурата, най-много в посока на по-малките градуси, може да блокира кръвообращението към крайниците. Най-честите признаци са изтръпване, вкочаняване и изгарящо чувство.

Множествена склероза
Това заболяване визира централната нервна система. Един от първите му признаци е вкочаняването и изтръпването на ръцете и пръстите.

Дефицит на витамин B12
Ако имате дефицит на този минерал повече от два месеца, това може да докара до вдървяване на ръцете.

Прищипан нерв
Гръбнакът, китката, лакътят са едни от частите на тялото, които много постоянно страдат от прищипан нерв. Ако имате подобен на врата, това може да се отрази върху цялата ръка.ИнсултАко изпитате изтръпване и вдървеност в едната част на тялото и най-много в ръката, това може да е сигнал за инсулт.

Нелекувано Хашимото
Хипофункцията на щитовидната жлеза може да аргументи щета на нервите след време, в случай че не се лекува. Това може да докара до инфектиране на периферната нервна система, вследствие на което да усетите уязвимост и изтръпване в ръцете.

Диабет
Прекалено високите равнища на кръвна захар може да доведат до диабетна невропатия. При нея се следи изтръпване, вкочаняване и чувство за горяща кожа на ръцете. Симптомите може да се влошат с течение на времето. Лечението нормално включва лекарства, извършения, смяна в храненето или акупунктура.

Инфекции
Вирусните или бактериалните инфекции в кръвообращението може да повлияе върху нервите. Дори инфектиран зъб може да повлияе за изтръпването на ръцете. Респираторни или чревни инфекции също може да доведат до Синдром на Гилен-Баре, който предизвиква сгъстяване и изтръпване на ръцете. Менингитът, ХИВ вирусът и лаймската болест също може да доведат до това.

Менопауза
Хормоналните промени по време на менопаузата може да засегне нервите, които да причинят изтръпване на ръцете и в краката. Наличието на кисти или обострен артрит също може да докара до това.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР