Изобщо не бе сигурно, че Тейлър Фриц ще участва на

...
Изобщо не бе сигурно, че Тейлър Фриц ще участва на
Коментари Харесай

Фриц: Имах огромна нужда от този трофей

Изобщо не бе несъмнено, че Тейлър Фриц ще взе участие на шампионата в Токио. Американецът даде позитивен тест за ковид и присъединяване му в японската столица бе под голяма въпросителна. Шампионът от мастърса в Индиън Уелс обаче в последния миг даде отрицателен тест и получи опцията да играе в Япония. 24-годишният тенисист освен взе участие в шампионата, само че и съумя да завоюва купата. Във финалния дуел, Фриц се наложи над своя съотечественик Франсис Тиафо в два тайбрека, само че дуелът изцяло отговори на стандартите за край.

И двамата играха на доста високо равнище, само че в основните моменти, Фриц просто бе по-добрият на корта и справедливо подвигна трофея. Титлата е още по-специална за американския тенис, като с помощта на триумфа си, Тейлър Фриц се трансформира в първия американец, който доближава до топ 10, след Джак Сок през 2017 година.  От през днешния ден, първата ракета на Сащ, към този момент е номер 8 в международната класация, а Фриц е пределно окуражен оттук насетне да върви все по-нагоре.

„ Наистина се случи нещо необикновено. Дори не знаех дали ще играя в Токио, а освен, че съумях да вземам участие, само че и завоювах купата. Няма какво да желая повече, имах голяма потребност от този трофей,  с цел да допускам още повече в себе си. Последните дни бяха толкоз вълнуващи за мен, само че най-важното е, че се оправих. Сега съм пределно окуражен просто да се изкачвам в ранглистата и доста бих се радвал да бъда част от финалите в Торино “, показа Фриц 
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР