Изображение: Снимка: Метрополиция Изображение: Снимка: Метрополиция Едно изображение показва жена,

...
Изображение: Снимка: Метрополиция Изображение: Снимка: Метрополиция Едно изображение показва жена,
Коментари Харесай

Мет апелира за помощ при идентифицирането на протестиращите, държащи плакати за „престъпления от омраза“ по време на пропалестинския марш

Изображение: Снимка: Метрополиция Изображение: Снимка: Метрополиция

Едно изображение демонстрира жена, носеща табела, изобразяваща увита еврейска звезда на Давид към нацистка свастика, с лозунга: „ Нито един английски политик не би трябвало да бъде „ другар на Израел “.: Met Police

Докато протестиращите се събраха при започване на маршрута в Хайд парк, можеха да се чуят и викания „ от реката до морето, Палестина ще бъде свободна “.

Слоганът е обсъждан от доста евреи като антисемитски и се приема като апел за премахване на Израел.

Sky News също видя графити по маршрута на митинга, сравняващи протичащото се в Газа с Холокоста, макар че не е известно дали това е направено от някой от участниците в марша.

Обяснено е „ От реката до морето “

В събота вечерта полицията заяви, че след марша са осъществени 126 ареста.

откакто се откъсна от марша през Лондон. Известно е, че не всички от тези протестиращи са били задържани.

По-рано Met съобщи, че е арестувал 92 десни протестиращи след конфликти с полицията.

В изказване на помощник-комисаря Мат Туист разказа „ изключителното принуждение “ от страна на десните протестиращи против полицията като „ извънредно и надълбоко обезпокоително “.

Девет служители на реда бяха ранени, двама се нуждаеха от болнично лекуване, защото попречиха на насилствена навалица да стигне до кенотафа, до момента в който се организира възпоменателна работа.

Контрапротестиращите крещят на стачкуващите

Помощник-комисар Туист добави, че полицията също е видяла разколнически групи от про-палестинския марш да се държат по „ сплашващ метод “.

„ Въпреки че маршът на Кампанията за взаимност към Палестина (PSC) не стана очевидец на физическо принуждение, осъществено от десните, ние знаем, че за еврейските общности в Лондон, чиито страхове и терзания ние изцяло признаваме, въздействието на закононарушенията от ненавист и в частност антисемитските закононарушения са също толкоз значими, " сподели той.

" Полицаи засякоха група от 150, които носеха покривала за лице и стреляха с фойерверки. Бяха осъществени арести, откакто някои от фойерверките удариха служители на реда в лицето. "

Контрапротестиращите крещяха към стачкуващите

Той сподели, че също по този начин са разпознати редица съществени закононарушения по отношение на закононарушения от ненавист и допустима поддръжка за неразрешени организации че полицията интензивно проверява.

Инцидентите на антисемитизъм бяха подложени на критика от премиера Риши Сунак, който също осъди крайнодесните протестиращи, които се събраха по време на отбелязването на Деня на примирието.

Прочетете повече на Sky News:

Г-н Сунак сподели: „ Осъждам насилствените, изцяло неприемливи подиуми, които видяхме... от EDL (Английската отбранителна лига) и обвързваните с нея групи и Симпатизанти на Хамас участват на Националния марш за Палестина.

„ Презряните дейности на малцинство от хора подкопават тези, които са избрали да изразят възгледите си спокойно. “

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР