Комикът Ниш Кумар казва, че присъствието на сексуални хищници в индустрията е „публична тайна“ след обвиненията на Ръсел Бранд

...
Изображение: Ръсел Бранд Бранд е обвинен в изнасилване, сексуално насилие
Коментари Харесай

Изображение: Ръсел Бранд

Бранд е обвинен в изнасилване, сексуално насилие и малтретиране и сексуално неправомерно поведение от редица жени - .

Говорейки в своя подкаст Pod Save The UK, Кумар каза: „Тези неща все още се случват, все още има хора, работещи в комедията, които са обект на публични тайни.

„Има все още са хора, които работят в комедията, които не можем да назовем, защото отново, на заплахата от съдебни дела. И все още има хора, работещи в комедията, за които хората ще кажат: „О, ние не изпращаме млади жени в съблекалнята им“.

38-годишният добави: „Сега на този етап за мен трябва да бъдеш уволнен от тази работа. Ако не можете да накарате някой да бъде около млади жени, те нямат място на никакво работно място.

„Толерантността към това е нещо, с което всъщност ще трябва да се съобразяваме.“

Ръсел Бранд: Всички компании, които прекъснаха връзките си с комика - от издателя до благотворителната организация за жени

Кумар, който преди беше домакин на The Mash Report и Late Night Mash – каза, че за първи път е чул за предполагаемите нарушения на Бранд в средата на 2017 г. и че „от този момент нататък това е било добре известно“.

Той каза, че това е било обсъдено от множество комедианти на фестивала в Единбург Fringe през 2018 г.

Той обаче каза, че „много конкретното и сериозно обвинение“ срещу Бранд, за което е бил уведомен за първи път, не е обсъдено в Channel 4 Програма Dispatches, излъчена през уикенда.

По тази причина Кумар каза, че смята, че „е възможно да има още обвинения“.

Щракнете, за да се абонирате за Sky News Daily където и да получавате своите подкасти

Посочвайки намаляващата телевизионна работа на Бранд в Обединеното кралство след 2019 г., Кумар каза: „Това е просто защото все повече хора просто не желаеха да работят с него. Всички се страхуваха да говорят за това поради заплахата от съдебни дела, разбирате ли?

„И така, единствената власт, която хората имаха, беше да оттеглят участие от шоута, включващи Ръсел Бранд.“

Злоупотребата с власт е проблем за цялата индустрия

Той каза, че като комик, работещ в индустрията, той също изпитва чувство на „вина“ и „съучастие“.

Кумар каза: „Гледайки го като cisgendered, хетеросексуален мъж комик, изпитвате известно чувство за вина и известно чувство за съучастие, защото сте работили с продуцентски компании и продуценти, които осигуряват инфраструктура, която позволява на хищниците да процъфтяват.“

Той каза, че „угаждането“ на най-добрите таланти е „проблем, който засяга всички индустрии“ и който трябва да бъде разгледан.

Кумар заключи: „Единствените хора, които излизат от това с нещо, което се доближава до някаква достоверност, са жертвите, които са били достатъчно смели, за да пристъпят, и журналистите, които са работили изключително упорито, за да създадат строги журналистически произведения, така че да могат да заобиколят заплахите на адвокатите на много могъщ човек."

Прочетете повече:
Обвиненията са изцяло
Миналите предупреждения на звездите се появяват отново
От наркоман до противоречива комедийна звезда

48-годишният Бранд първоначално беше обвинен за изнасилване, сексуално насилие и малтретиране от четири жени, като предполагаемите престъпления са извършени между 2006 и 2013 г.

Комикът и водещ отрича твърденията и казва, че всичките му връзки са били по взаимно съгласие.

< p>След доклада на Sunday Times, The Times и Dispatches на Channel 4, още две жени се появиха с обвинения срещу Бранд.

Метрополитън полицията казва, че е получила срещу него от 2003 г.

BBC също казва, че проучва обвиненията на жена, която твърди, че Бранд се е изложил пред нея и след това се е смял на това в шоуто си по Радио 2.

В резултат на твърдения, включително неговата управляваща компания, благотворителна организация за жени и няколко от неговите спонсори в YouTube.

Sky News се обърна към Ръсел Бранд за коментар.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР