Изображение: Палестинските семейства бягат от град Газа. Снимка: AP В

...
Изображение: Палестинските семейства бягат от град Газа. Снимка: AP В
Коментари Харесай

Спрете да убивате жени и бебета в Газа, казва Макрон на Израел

Изображение: Палестинските фамилии бягат от град Газа. Снимка: AP

В най-силните си мнения до момента за тежкото състояние на цивилни, попаднали в кръстосания огън, държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен сподели пред кореспонденти по време на посещаване в Индия: „ Прекалено доста палестинци бяха убити; прекалено много пострадаха през последните седмици. "

Но господин Блинкен удостовери още веднъж поддръжката на страната си за акцията на Израел, с цел да се подсигурява, че Газа повече не може да бъде употребена „ като платформа за пускане на тероризъм ".

Анализ: Вътре в Газа

Идва, когато френският президент Еманюел Макрон сподели, че Израел би трябвало да спре да бомбардира Газа и да убива дами и бебета.

Говорейки пред BBC в петък, господин Макрон сподели, че Франция „ ясно осъжда “ „ терористичните “ дейности на Хамас, само че също по този начин признава правото на Израел да се отбрани.

„ Ние ги призоваваме да спрат тази бомбардировка “ в Газа, сподели той.

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган също сподели, че страната му е подготвени да вземат ранени палестинци от Газа, защото лечебните заведения в анклава оповестяват, че са претъпкани.

В Лондон, по-късно през днешния ден. Това е последният от поредност митинги и притегли заглавия след министъра на вътрешните работи Суела Брейвърман заради дребна част от участниците, скандиращи провокаторски лозунги.

Походът този уикенд е в допълнение комплициран, защото пада в Деня на примирието. < /p> Семейството на индивида беше унищожено при израелска офанзива

Как реагира Израел

Израелският министър председател Бенямин Нетаняху сподели, че международните водачи би трябвало да осъждат Хамас, а не Израел.

„ Тези закононарушения това, което Хамас (се) прави през днешния ден в Газа, ще бъде осъществено на следващия ден в Париж, Ню Йорк и на всички места по света “, сподели господин Нетаняху. Палестина “ на паметника
Израелският началник се „ горди “ с футболисти, до момента в който се борят за нацията надалеч от бойните полета
Израелската войска не може да унищожи една идеология – разбор

Щракнете, с цел да се абонирате за Sky News Daily където и да получавате вашите подкасти

Израел сподели, че не насочва офанзивите си против цивилни и се пробва да ги отбрани, и че бойците на Хамас имат скрити командни центрове и тунели под болничните здания.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР