Изображение:Лидерът на Хизбула в Ливан се срещна с лидерите на

...
Изображение:Лидерът на Хизбула в Ливан се срещна с лидерите на
Коментари Харесай

Хизбула е изправена пред огромни рискове, ако се присъедини към войната срещу Израел

Изображение:Лидерът на Хизбула в Ливан се срещна с водачите на Палестинския ислямски джихад и Хамас в Ливан

Хизбула публично изпрати спорни известия за това какво ще прави по-нататък.

От една страна, алармира се, че ще разшири офанзивите си против Израел, в случай че има сухопътна инвазия. От друга страна се оповестява, че не се стреми към ескалация.

Това, което е ясно е, че обстановката остава най-напрегнатата от „ лятната война “ на 2006 година, когато Хизбула и Израел се бориха в продължение на 34 дни.

Наземна атака на Израел-Газа: Хамас предизвести, че забавянето на офанзивата е направило израелските войски „ по-смъртоносни “

Въпросът в този момент е следното: на път ли сме да забележим различен огромен спор, който би имал големи районни и световни последствия?

Израел сигурно се готви за отваряне на втори фронт - бронята се движи в северния бранш и позициите са са подсилени - това може да се чака.

Източници от Хизбула също споделят, че са подготвени за най-лошото - към този момент имаше редица конфликти и замяна на огън през границата.

Притеснителни времена, само че не безусловно предходник на война.

Това може да е просто демонстрация на взаимност и метод да се заемат израелските сили на север, което ще спре от огромна ескалация.

Но това може да бъде и модел на задържане преди огромна офанзива, като решението за предприемане може би зависи от това до каква степен ще стигнат израелските сили в Газа.

Ако избухне нова война има основателна причина да мислим, че ще бъде доста по-лошо от предходното - и заради тази причина може да бъде избегнато, като и двете страни се въздържат, като метод за ограничение на конфликтите единствено до граничния район.

Прочетете още:
ИД отсрочва наземното нахлуване в Газа
Освободеният пленник се ръкува с похитителя

Бойците на Хизбула „ ще бъдат осакатени “

Хизбула загуби голям брой бойци в Сирия. Неговите дейности там също бяха извънредно непопулярни в арабския свят - накърнявайки репутацията му.

Ако в действителност се причисли намерено към борбата в този момент, това може да помогне за изваждането му от ямата на сектантството.

Но рискът от това е голям. Хизбула загуби огромна част от поддръжката си в Ливан и страната надали може да си разреши нова война с Израел.

Повечето ливанци се тресат от резултатите на дълбока икономическа рецесия - спор, иницииран от Хизбула, би имал доста малко поддръжка.

Рискът от инцидентна ескалация или неправилно пресмятане е доста действителен - и по тази причина това е доста рисков миг.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР