Изображение: Карта на сградите в Ивицата Газа, с подчертани големи

...
Изображение: Карта на сградите в Ивицата Газа, с подчертани големи
Коментари Харесай

Война Израел-Хамас: Сателитни данни показват, че Израел засилва бомбардировките на Южна Газа

Изображение: Карта на постройките в Ивицата Газа, с подчертани огромни градове. ИЗТОЧНИК: Open Street Map

До 13 октомври, шест дни откакто Хамас стартира терористичните си офанзиви в Южен Израел, огромна част от град Газа беше ударен от въздушни удари.

Сателитните данни демонстрират, че 15% от постройките в Северна Газа бяха развалени или унищожени за по-малко от седмица, дружно с 2% в Южна Газа.

Същия ден Израел подреди на всички 1,1 милиона поданици на Северна Газа да избягат на юг към относителна сигурност.

Оттогава обаче Израел ускори бомбардировките си на юг.

Картата по-долу демонстрира приблизителните вреди на здания в Газа на 13 и 25 октомври, като най-повредените региони са подчертани в жълто.

Почти половината от всички нови вреди, открити сред 14 и 25 октомври, са в южната част на Газа (47%), по отношение на 14% преди заповедта за евакуация.

Докато имаше понижаване на новите вреди в Ивицата Газа през тези две седмици, равнището на опустошения в южна Газа се усили с 85%.

Израелските отбранителни сили не дадоха отговор незабавно на искане за коментар.

Много от тези, които избягаха на север след 13 октомври, се озоваха във втория по население град в Ивицата Газа, Хан Юнис.

Оттогава сателитните данни демонстрират, че квартали в града са претърпели вреди. < /p>

Видеоклипът по-долу, качен в Snapchat на 24 октомври, демонстрира пушек, издигащ се зад учебно заведение в Хан Юнис.

Sky News удостовери местоположението на фрагментите и сателитен разбор демонстрира, че редица здания директно зад учебното заведение претърпяха вреди сред 14 и 25 октомври.

Ивицата Газа е подложена на въздушна бомбардировка след офанзивата на Хамас на 7 октомври, при която съгласно израелското държавно управление са били убити повече от 1400. < /p>

Израел твърди, че Хамас към момента държи повече от 200 души като заложници в анклава. Петима английски жители остават в неопределеност.

Въздушните удари идват, до момента в който Израел се готви да стартира предстоящо наземно навлизане в Ивицата Газа.

Според здравното министерство на Газа, което се управлява от Хамас, повече над 6500 души са били убити при въздушните удари - две трети от тях дами и деца.

Сателитните данни на Sky демонстрират, че една на всеки четири здания в северна Газа (25%) е била развалена или разрушена в предишното три седмици, дружно с 8% от тези на юг.

Квартал Римал в град Газа е обиден изключително мощно.

Това видео по-долу, качено в Snapchat на 20 октомври и доказано от Sky News, демонстрира локалната основна улица в руини.

От сателитния разбор можем да забележим, че видеото демонстрира единствено дребна част от разрушенията в Римал.

Изображение: Карта на приблизителни вреди на здания в Rimal, Ивицата Газа, 25 октомври. ИЗТОЧНИК: NASA/Open Street Maps

Анализът на Sky на сателитни данни следва способ, създаден от учени и разпространяван от НАСА.

Това е консервативна оценка - Sky News е класифицирал регион като развален единствено в случай че спътникът записва минимум 30% понижение на гладкостта на повърхността върху повърхност от 1600 квадратни метра.

Вредата на обособена постройка или даже нейното цялостно заличаване е малко евентуално да доближи този предел. Щетите по стените на постройките може въобще да не бъдат открити.

Министерството на благоустройството в Газа споделя, че 27 781 жилищни единици, или към 7% от общия брой, са били разрушени или направени необитаеми от 7 октомври.

Допълнителни репортажи от Sanya Burgess

Екипът е екип с голям брой умения, отдаден на даването на транспарантна публицистика от Sky News. Ние събираме, проучваме и пресъздаваме данни, с цел да разкажем истории, основани на данни. Ние комбинираме обичайни умения за докладване с модернизиран разбор на сателитни изображения, обществени медии и друга информация с отворен код. Чрез мултимедийно описване на истории ние се стремим да разбираем по-добре света, като в същото време демонстрираме по какъв начин се прави нашата публицистика.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР