Изображение: Имаше празненства, когато камионите с помощ преминаха за първи

...
Изображение: Имаше празненства, когато камионите с помощ преминаха за първи
Коментари Харесай

Израел се съгласява с „продължаване на потока“ от помощ за Газа - докато самолети нанасят удари по цели на Хизбула в Ливан

Изображение: Имаше празненства, когато камионите с помощ минаха за първи път в събота

Объединените народи предизвестиха, че това е дребна част от нужното за помогнете на над двамилионното население на Газа да оцелее и че са нужни 100 камиона дневно.

Но след диалог в неделя министър-председателят Нетаняху и президентът Байдън „ потвърдиха “, че в този момент ще има „ продължаващ поток от това сериозна помощ “, сподели Белият дом.

Израел към момента не е почнал наземната си офанзива против Газа, с цел да реализира задачата си да унищожи Хамас – групировката, която умъртви към 1400 от своите хора – само че въздушните удари не престават.

Суела Брейвърман ще провокира шефа на метеорологичната полиция за оправянето с протестиращи, скандиращи „ джихад “

Страховете, че войната може да се разшири, остават огромни след Израел удари няколко летища в Сирия в неделя, както и джамия на Западния бряг, за която се твърди, че се употребява от екстремисти.

Цели през северната му граница в Ливан също бяха унищожени рано в понеделник, сподели Израел. Пренаселеност в болница Ал Шифа

Реактивни самолети стреляха по два „ терористични отряда “ на Хизбула – единият в съседство с израелския град Матат, а другият по-на север в региона на фермите Шебаа.

Израелските отбранителни сили ( IDF) споделиха, че това е превантивна офанзива, защото подозираха, че ракети и противотанкови ракети ще бъдат изстреляни от обектите.

Хизбула, подкрепяна от Иран въоръжена формация, основана в Ливан, си разменя огън с Израел след терористичната офанзива, което принуди доста общности да се изтеглят.

Нетаняху заплашва да „ осакати “ Хизбула

Г-н Нетаняху предизвести, че ще унищожи групировката, в случай че тя реши да се причисли към войната.

Посещавайки войските на север в неделя, той предизвести Хизбула да не прави „ грешката на живота си “.

„ Ще я осакатим със мощ, която тя даже не може да си показа, и следствията за нея и за ливанската страна са опустошителни “, сподели министър-председателят.

Хамас в това време сподели в изказване в неделя, че нейният водач и външният министър на Иран са провели диалог, с цел да обсъдят по какъв начин да спрат израелските „ брутални закононарушения " в Газа.

Взрив на границата сред Израел и Ливан прекъсва изявлението

Израел упорства, че прави всичко допустимо, с цел да избегне цивилни жертви, до момента в който нападна цели на Хамас в гъсто натъпканата Ивица Газа.

Броят на убитите в анклава към този момент е 4651, съгласно министерството на опазването на здравето в Газа, до момента в който други 14 245 души са били ранени.

Израелските удари се усилват, с цел да се понижи рискът от войски в идващия стадий от войната, сподели представителят на IDF контраадмирал Даниел Хагари.

Смята се, че 700 000 души са избягали, откакто Израел прикани цивилните да изоставен северната част на Газа - само че стотици хиляди остават, до момента в който Израел се приготвя за предстоящата наземна офанзива.

„ Инструкции за химически оръжия на USB устройство “

Изминаха малко повече от две седмици, откогато изненадващата терористична офанзива мазета цивилни в домовете им, на улицата и на музикален фестивал.

< p> Нападател от Хамас даже е носел указания на USB памет по какъв начин да прави химически оръжия, съгласно израелския президент Исак Херцог.

Хамас е носил информация за " химически оръжия " - израелският президент

Документите са показани на Sky News в извънредно изявление в неделя вечерта, само че не сме в положение без значение да проверим изказванията.

Ракетните офанзиви против Израел също не престават - съгласно него 7000 са били изстреляни към територията му - и Хамас сподели, че е ориентиран към Тел Aviv още веднъж рано в неделя.

Междувременно доста фамилии остават в неопределеност за ориста на своите родственици.

Повече от 200 души бяха взети за заложници при нападението и към този момент се знае единствено за двама бяха освободени, майка и щерка от Съединени американски щати.

Надеждите за английска тийнейджърка, която беше отвлечена, завършиха през уикенда, откакто фамилията на Ноя Шараби сподели, че тялото й е разпознато.

По-малката й сестра и майка й също са убити, до момента в който татко й остава в неопределеност.

Изображение: Ноя Шараби (вдясно) е доказано, че е убита. Нейната сестра Яхел (вляво) също беше убита

С това броят на британците, убити при офанзивата, стана минимум 10.

Израелски боец беше погубен и трима ранени по време на нахлуване в Газа в неделя, сподели контраадмирал Хагари, наблягайки какъв брой мъчно е сега да се избавят заложници със мощ.

Прочетете повече:
Ирландско момче в Газа „ в заплаха “ и обезверено желае да се прибере вкъщи
Войник е ранен освобождаващият кибуц желае да се върне на фронтовата линия
Министърът на вътрешните работи на Обединеното кралство ще провокира полицията поради викания „ джихад “

Дипломатическите старания ще продължат в Израел тази седмица, като холандският водач Марк Рюте би трябвало да посети в понеделник и Франция Президентът Макрон във вторник.

Президентът Байдън, който посети Израел предходната седмица, също продължава напъните си да подтиква западната поддръжка.

Президентът на Съединени американски щати организира диалог в неделя с папата, и поотделно с водачите на Канада, Франция, Германия, Италия и Обединеното кралство.

Белият дом и Даунинг стрийт обявиха, че „ повтарят поддръжката си за Израел и правото му да се пази “, както и приветства конвоите с помощ и освобождението на първите двама заложници - като в същото време приканва за " незабавното освобождение " на останалите.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР