Доживотните затворници, които в момента са зад решетките и излежават същата присъда като Луси Летби

...
Изображение: Горе отляво надясно: Луси Летби, Уейн Коузънс, Стивън Порт
Коментари Харесай

Изображение: Горе отляво надясно: Луси Летби, Уейн Коузънс, Стивън Порт и Роуз Уест

Към 31 декември 2022 г. имаше 66 цели- доживотни затворници, според Съвета за налагане на присъди за Англия и Уелс, който съветва съдилищата относно насоките за налагане на присъди.

Смята се, че в момента има най-малко 66 души с доживотен затвор в затвора и още четирима в охраняеми болници.

Сред известните престъпници, които в момента са зад решетките и излежават доживотни присъди, са Роуз Уест, убиецът на стрелец Лий Ригби Майкъл Адеболахо и серийният убиец на Гриндр Стивън Порт.

Роуз Уест

p>

Уест получи доживотна присъда през 1995 г. за 10 убийства, които тя извърши със съпруга си Фред в Глостър между 1973 и 1987 г.

Семейната двойка отвлича, измъчва и убива млади жени, включително осемгодишната доведена дъщеря на Роуз, Чармейн през 1971 г.

Полицията е открила много от осакатените им тела в градината и под дъските на къщата им.

Фред би също получи доживотна заповед, но той се самоуби в затвора, докато все още чакаше процеса.

Роуз все още е затворник в HMP New Hall в Западен Йоркшир и получи тарифата си от тогавашния министър на вътрешните работи по стара система - за разлика от съдия.

Робърт Модсли

Модсли първоначално беше осъден за убийството на Джон Фарел - който го хвана за секс и му показа снимки на деца, които имаше сексуално малтретиран.

Той се предаде на полицията и беше счетен за негоден да бъде съден, така че беше изпратен в болница Broadmoor вместо в затвора.

Докато беше там, той и друг пациент - Дейвид Чийзман - взе друг, Дейвид Франсис - осъден насилник над деца - за заложник и го измъчва до смърт.

Това го видя осъден за непредумишлено убийство и изпратен в затвора Уейкфийлд, където уби още двама от съкилийниците си - Сали Дарууд и Уилям Робъртс.

Той е осъден повторно за двойно убийство през 1979 г. и му е казано, че никога няма да бъде освободен.

Модсли, който твърди, че е само заплаха за извършителите на сексуални престъпления, се твърди, че е изял мозъка на една от жертвите си, което му е спечелило прозвището „Ханибал Канибалът“.

Той е излежал по-голямата част от присъдата си в изолация поради риска, който представлява за другите затворници.

Леви Белфийлд

отвлече и уби 13-годишната ученичка Мили Даулър на път за вкъщи от училище в Съри през 2002 г.

Година по-късно той нападна 19-годишната Марша Луиз Макдонел, като я удари с чук по главата, след като тя слезе от автобус в близкия Хамптън.

След като се опита да убие Кейти Шиди, на 18, като я удари с колата си, той уби отново. Този път жертвата беше 22-годишната Амели Делагранж в Туикенхам.

Той получи доживотна присъда за убийствата на Марша и Амели през 2008 г.

В затвора, той призна за неразкритото тогава убийство на Мили Даулър, което го накара да стане първият затворник, получил втора доживотна такса.

Белфийлд, който е баща на 11 деца от три различни жени, призна, че нови убийства и изнасилвания от килията му в HMP Wakefield.

Оттогава полицията предположи, че той може да е излъгал, за да манипулира и да причини допълнителна болка на семействата им.

Марк Бриджър

Изображение :Mark Bridger

Bridger беше осъден за отвличането и убийството на петгодишната Ейприл Джоунс в Machynlleth, Уелс през октомври 2012 г.

Той беше арестуван ден след като тя беше обявена за изчезнала, когато полицията съвпадна с неговото описание с мъжа, с когото е видяна да се качва в превозно средство.

Бриджър твърди, че случайно е прегазил тялото й с колата си, докато е бил пиян и .

Той никога не е разкрил къде е скрито тялото й но полицията успя да намери нейното ДНК в кръв и костни фрагменти в дома му.

Бриджър планираше да обжалва присъдата си, но се отказа от обжалването точно преди да бъде изслушано в началото на 2014 г.

Дейл Криган

Криминалната кариера на Креган започва с кражби с взлом и търговия с наркотици в Голям Манчестър през 90-те и началото на 2000-те години.

След като отива да живее при сестра си в Тенерифе, той се завръща в Обединеното кралство и започва да събира оръжия.

През септември 2012 г. той прави фалшиво обаждане на 999 до полицията. Полицейските служители от Голям Манчестър Фиона Боун, 32, и Никола Хюз, 23, присъстваха на мястото, което смятаха, че е на кражба с взлом.

Креган, по прякор „едноокото“, ги уби и двамата, като стреля с 32 изстрела Пистолет Glock и хвърляне на граната M75 към тях.

След като полицията го арестува, тя успя да го свърже и с убийствата на Марк Шорт, 23, и баща му Дейвид, 46, като част от гангстерска вражда през 2012 г.

Първоначално той отричаше убийствата, но в крайна сметка си призна, като призна, че съжалява, че е убил двете полицайки.

През юни 2013 г. той беше арестуван.

Michael Adebolajo

Преди Adebolajo да убие Fusilier Lee Rigby, той беше арестуван за различни престъпления, свързани с тероризъм, след като прие исляма през 2003 г.

През 2006 г. той беше арестуван извън Стария Бейли по време на протест срещу процеса срещу ислямския активист Мизанур Рахман. След това, през 2010 г., той беше арестуван в Кения и обвинен, че е част от терористичната група Ал Шабаб.

Следобедът на 22 май 2013 г. Адеболахо и неговият приятел Майкъл Адебовале, с когото се срещна в Университетът на Гринуич забеляза г-н Ригби да се прибира вкъщи към казармите Уулуич в югоизточен Лондон след смяна в Лондонската кула.

Виждайки неговия качулка Help 4 Heroes - в подкрепа на британските ветерани - те го прегазиха със своите кола, преди да излязат и да го нападнат толкова яростно с ножове и сатър за месо, че той беше почти обезглавен.

Те призоваха ужасени свидетели да се обадят на полицията и им се нахвърлиха да ги снимат, докато все още бяха покрити с кръвта на жертвата .

Когато полицията пристигна, те се нахвърлиха върху колата, надявайки се да бъдат убити, но оцеляха, когато бяха стреляни от полицаи.

Те бяха в края на 2013 г. Адеболахо получи цял живот присъда, докато Adebowale получи минимум 45 години.

Джоана Денехи

Денехи е сред малкото жени в Обединеното кралство, които излежават доживотна присъда и е описана като такава от „най-опасните затворнички в ареста“.

Тя продължи през 2013 г., убивайки трима мъже и ранявайки тежко още двама.

Денихи е известен като убиецът от „ровката“. след като е изхвърляла телата на жертвите си в канавки близо до мястото, където е живяла в Питърбъро.

Първата й жертва е нейният съквартирант Лукаш Слабошевски, 31.

Следващата седмица тя намушка Джон Чапман, 56, до смърт часове преди да убие 48-годишния си любовник и хазяин Кевин Лий.

Преди да бъде заловена, тя наръга други двама мъже произволно, като по-късно описва убийствата като „по-забавни и забавни“.

Снимки в нейните социални медии я показаха да позира с ножове.

Съдията по нейното дело каза, че тя е „жестока, пресметлива, егоистична и манипулативна“.

Dennehy, който е зад решетките в HMP Low Newton в окръг Дърам, каза, че е насочена специално към мъжете и никога не би убила жени - особено тези с деца.

Томас Мейр

Мейр намушка депутата от Лейбъристката партия Джо Кокс смърт при седмична операция за избиратели в Бърстал, Западен Йоркшир.

Убийството е извършено седмица преди референдума за напускането на Обединеното кралство на ЕС през юни 2016 г., като и двете страни временно преустановиха своите кампании като знак за уважение.

Маир беше привърженик на превъзходството на бялата раса, за когото съдията каза, че е извършил убийството с единствената цел да подпомогне своята политическа, расова и идеологическа кауза.

Той беше осъден в Стария Бейли през ноември същата година.

Убийството на г-жа Кокс беше първото убийство на действащ депутат, след като консерваторът Иън Гоу беше убит от Временната ИРА през 1990 г.

Стивън Порт

< p>Известен като след среща с жертвите си в приложения за гей запознанства, Порт използва парти наркотика GHB, за да ги направи в безсъзнание, преди да ги изнасили и остави да умрат.

Тялото на първата му жертва Антъни Уолгейт, 23 , беше намерен паднал на метри от апартамента на Порт в Баркинг, източен Лондон.

Той беше вкаран в затвора за четири месеца за изопачаване на хода на правосъдието, тъй като излъга полицията, че го е намерил там случайно.

Порт не беше разследван за убийството на г-н Уолгейт, което първоначално беше приписано на фатална свръхдоза GHB.

Полицията имаше лаптопа на Порт, който би разкрил какво е направил, но не успяха да го претърсят.

Това му позволи да продължи да убива трима други млади мъже - Габриел Ковари, 22, Даниел Уитуърт, 21, и Джак Тейлър, 25, по подобен начин.

Полицията не успя за да свържат четирите смъртни случая с техните семейства, принудени да направят свои собствени проучвания. Порт беше арестуван, след като им представиха доказателствата, които са намерили сами.

Съдията прие, че не е възнамерявал да убива жертвите си - но трябваше да знае, че действията му представляват висок риск от смърт .

Семействата на жертвите оттогава призоваха за , което те отдават на хомофобия в силите.

Khairi Saadallah

На 20 юни 2020 г. Saadallah намушкан с нож шестима души в парк в центъра на Рединг.

При атаката той уби Джеймс Фърлонг, 36, Дейвид Уейлс, 49, и Джо Ричи-Бенет, 39, само за 10 секунди.

< p>Тримата загинали мъже бяха членове на ЛГБТ+ общността.

Докато ги убиваше, беше чут да крещи „Бог е най-великият“ и на арабски.

Той беше намерен виновен по три обвинения в убийство и три в опит за убийство.

Съдията го осъди на доживотна присъда, като заключи, че „се стреми да прокара политическа, религиозна или идеологическа кауза“.

Уейн Коузънс

Каузънс използва позицията си на столичен полицейски служител, за да арестува лъжливо 33-годишната Сара Евърард, докато тя се прибираше вкъщи от къщата на приятел в Южен Лондон по време на ограниченията за блокиране на COVID през март 2021 г.

Въпреки че по това време не беше на работа, той я качи в колата си и я закара до Кент, където я изнасили и удуши.

Първоначално той отрече да е замесен, но по-късно се призна за виновен в нейното отвличане, изнасилване и убийство.

Когато беше в съда, това предизвика национално възмущение заради липсата на безопасност за жените и момичетата.

Кузънс беше осъден за за убийството на г-жа Еверард, откакто той беше вкаран за първи път в затвора.

Съобщения от неговата група WhatsApp с други служители също бяха публикувани, разкриващи редовно използване на сексистки и расистки език и вицове за сексуално насилие над жени.

Дейвид Фулър

Фулър беше заловен десетилетия след като уби Уенди Кнел, 25, и Каролайн Пиърс, 20, в Тунбридж Уелс, Кент през 1987 г., след като ДНК-то му се оказа съвпадение при преглед на неуреден случай.< /p>

Преди да бъде арестуван през декември 2020 г., той е работил като електротехник в две болници.

В продължение на 12 години той е изнасилил и е насилвал сексуално телата на най-малко 78 жени и момичета в моргите на болниците.

Жертвите му са деветгодишно момиче и 100-годишна жена. Той засне много от престъпленията.

Имаше случаи, когато беше осъден в Олд Бейли.

Съдията му издаде доживотна заповед и му каза, че „не зачита достойнството на мъртвите".

Али Харби Али

Али намушка депутат от Консервативната партия по време на операция в избирателен район в Лий он Сий в Есекс през октомври 2021 г.

Сър Дейвид, който дълго време водеше кампания по въпроси, включително хуманно отношение към животните и ендометриоза, получи 20 прободни рани и беше обявен за мъртъв малко след това.

Али се присъедини към Ислямска държава и каза, че е убил депутата, защото е гласувал за въздушни удари по Сирия.

Давайки му доживотна заповед, съдията каза, че убийството .

Това беше вторият път, когато депутат беше убит само за пет години след смъртта на Джо Кокс през 2016 г.

Саутенд-он-Сий беше обявен за град, нещо, което сър Дейвид отдавна призоваваше, в негова чест.

Деймиън Бендал

Бендал уби бременната си партньорка Тери Харис, на 35 г., и нейните деца Лейси, на 11 г., и Джон Пол, на 13 г. в Киламарш, Дарбишир през септември 2021 г.

Той също така уби приятелката на Лейси, Кони Гент, която беше в семеен дом за преспиване.

Бендал отиде в къщата, за да търси жертвите си и ги уби в различни стаи с чук, казаха на процеса срещу него.

32-годишният старият убиец е изнасилил Лейси, преди да я убие, показаха също доказателства.

Когато полицията пристигна на мястото, каза: „Връщам се отново в затвора, убих четирима души“, преди да поиска от служителите цигара.

Луис Де Зойса

беше окован с белезници в апартамента за задържане в Кройдън, след като беше арестуван за притежание на седем патрона през септември 2020 г., когато застреля сержант от столичната полиция Мат Ратана.

Той скри старинен пистолет в якето си, което означаваше, че е успял да застреля сержант Ратана в гърдите и шията - фатално ранявайки сърцето и белите му дробове.

Първоначално той претендираше за намалена отговорност, твърдейки, че той беше претърпял аутизъм, но съдебните заседатели го признаха за виновен в убийство.

Това беше първият път, когато беше разрешено да се заснеме присъда за цял живот - след кампания на Sky News за разрешаване на камери в съда .

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР