Изображение: Бил Кенрайт Роден в квартал Уейвъртрий в Ливърпул -

...
Изображение: Бил Кенрайт Роден в квартал Уейвъртрий в Ливърпул -
Коментари Харесай

Бил Кенрайт: Дългогодишен президент на Евертън и продуцент от Уест Енд почина на 78 години

Изображение: Бил Кенрайт

Роден в квартал Уейвъртрий в Ливърпул - на по-малко от пет благи от стадиона на клуба - Кенрайт е бил въодушевен като дете от своя кумир, Нападател на Евертън, Дейв Хиксън.

През 1989 година той беше поканен да се причисли към борда на шефовете на Goodison Park и се издигна до заместник-председател, преди да приключи придобиването за £20 милиона през 1999 година

Той бе назначен за ръководител през 2004 година и година по-късно клубът постави завършек на близо 10-годишно очакване за европейския футбол, като се класира за Шампионската лига под управлението на тогавашния управител Дейвид Мойс.

През 2016 година Кенрайт продаде половината от каузи си в Евертън на британско-иранския предприемач Фархад Мошири - макар че той остана като ръководител.

Г-н Мошири продължи да усилва личния си дял през идващите шест години.

През септември обаче той се съгласи да продаде своя дял от 94% на американския капиталов фонд 777 Partners - договорка, която сега чака утвърждение от регулаторите.

Прочетете повече от Sky News:
Работник, който умря на стадиона на Евертън уебсайт, наименуван
Клоун дебне селото споделя „ игра за нацията “
Ограничението за бонусите на банкерите ще бъде отстранено

По-рано този месец Евертън разгласи, че Кенрайт е претърпял интервенция за премахване на раков израстък от черния му дроб.

В изказване, оповестено по това време, клубът сподели, че интервенцията е била „ изцяло сполучлива “, само че че Кенрайт ще претърпи „ нескончаем интервал в интензивно поделение “.

Клубът сподели, че Кенрайт е „ работил интензивно “ дружно с господин Мошири „ до деня “ на неговата интервенция, с цел да помогне за улеснението на препоръчаното усвояване от 777 Partners.

По-рано тази година, господин Мошири поддържа Кенрайт на фона на митингите на почитателите на Евертън, ориентирани към дългогодишния президент и собствеността на клуба.

Извън футбола, Кенрайт имаше два брака - първият с родена в Нова Зеландия актриса, трансформирала се в хотелиер, Ануска Хемпел и вторият на актрисата Джени Сигроув.

Той също имаше щерка, Луси Кенрайт, от връзката му с актрисата Вирджиния Страйд.

В изказване фамилията му споделиха, че са „ съкрушени да споделят тъжната вест за загубата на обичан сътрудник, татко, дядо и другар: Бил Кенрайт CBE.

„ След дълга борба с заболяването Бил умря спокойно нощес, заобиколен от фамилията и околните си.

„ Бил беше воден от своите пристрастености и им посвети живота си; неговата дълбока обич към театъра, кино лентата, музиката и обичания му Евертън и фамилиите, които те сътвориха.

„ Той повлия на живота на хиляди, без значение дали това беше посредством стартирането на кариера или безкрайната му преданост, благотворителност и непоколебимо другарство и поддръжка. "

Те прибавиха: " В кариера, извоювана с голям брой награди, обхващаща шест десетилетия, Бил продуцира над 500 турнета в Уест Енд, Бродуей, Англия и интернационалните театрални продукции, филми и музикални албуми. Влиянието му върху промишлеността на изкуствата е надълбоко. "

Кенрайт беше награден с CBE в листата с оценки за Нова година за 2001 година за заслуги в киното и театъра.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР