Изображение: Аладин, Олфат и тяхната 20-годишна дъщеря бяха заобиколени от

...
Изображение: Аладин, Олфат и тяхната 20-годишна дъщеря бяха заобиколени от
Коментари Харесай

Семейство от Ливърпул разказва за ужаса в Газа, когато избухна войната между Израел и Хамас

Изображение: Аладин, Олфат и тяхната 20-годишна щерка бяха заобиколени от безконечен проливен дъжд от бомби в Газа

Те знаеха, че след офанзивата нещо е било идват, просто не знаеха по кое време.

Олфат Алсакка, която не се е върнала в Газа, защото е избягала от войната през 2014 година, споделя, че в никакъв случай преди не е виждала нещо сходно: „ В началото ние почувствах се доста изплашен.

„ Не знаехме каква ще бъде реакцията от израелска страна. Отначало бяха тихи, а по-късно внезапно започнаха да бомбардират всичко.

„ Кулите падаха напълно покрай нас и ние не знаехме какво да вършим, дали мястото ни е безвредно или не и къде би трябвало да си отиде. "

Семейството се вслуша в заповедите на израелските отбранителни сили и избяга на юг, като взе със себе си 97-годишната майка на Аладин и по пътя стана очевидец на безпределно опустошение.

< p> Но в Хан Юнис, където отседнаха при други родственици, общо 27, ракетите продължиха.

Следвайте актуализациите: Лидерът на хутите дава обещание да продължи офанзивите

Изображение: Семейството беше в град Газа когато стартира отмъщението на Израел. Изображение: Раздадено изображение от Aladdin и Olfat Alsaqqa за вредите в Газа

Aladdin Saga, сподели пред Sky News: „ Нямаше безвредно място в цялата Ивица Газа. От север на юг те употребяват въздуха, морето, земята в това време, бомбардирайки на всички места. Просто седиш и чакаш ориста си. “

Съпругата му добави: „ Всеки ден чувствахме, че ще умрем и че ние сме задачата.. Когато ракетите спрат, ние просто допираме телата си, с цел да проверим дали сме още живи. Но по-късно не знаем по кое време е нашият ред, тъй че беше нещастно. "

Обратно в Ливърпул, три от децата на Аладин и Олфат бяха оставени обезпокоени, постоянно без никаква връзка с родителите си - това е всичко, за което Олфат можеше да мисли.

„ Чувствах се доста зле. Чувствах, че няма да остана жив ", сподели тя. „ Тъкмо споделях на дъщерите си и сина ми в Обединеното кралство да се грижат за себе си, да се грижат един за различен.

„ Ако не се върнем, просто се пробвайте да останете дружно, не настрана. И всякога, когато споделям на Аллах, „ апелирам те, отбрани децата ми, до момента в който са сами “.

Прочетете повече:
Хирургът от Газа споделя за ампутация на дете
„ Бебета измежду 12 мъртви ' в болница

Изображение: Семейството се вслуша в IDF и избяга на юг Изображение: Двойката споделя, че всеки ден е чувала, че родственик или другар е бил погубен

Докато в Хан Юнис двойката споделя, че напускането на къщата не е било Като алтернатива запасите се изчерпваха и всеки ден чуваха за погубен родственик или другар.

Аладин си спомня, че един път трябвало да посети болница с другар, чиято щерка била зле ранен.„ Отидохме там и това, което видях, не можех да допускам, че е истина, мислех, че сънувам. Видях тела на земята в болничното заведение.

„ Нямаше задоволително кревати, с цел да сложим ранените хора. Хората кървяха, вие ходите по кръв в незабавното поделение на болничното заведение Ал Шифа.

„ Нямаше задоволително медици, лекари, които да одобряват стотиците и хилядите ранени. Вървя оттова и виждам по какъв начин хора просто умират, а аз не мога да направя нищо за тях. "

Той споделя, че това е панорама, която в никакъв случай няма да не помни. Но тази британско-палестинска двойка го прави упрекват Хамас за това, което се случва в родината им.

Изображение: Олфат сподели, че „ никой в ​​Газа не харесва Хамас... Обвинявам ги за всичко “ Изображение: Семейството се опита шест пъти да напусне през Граничен контролно-пропусквателен пункт Рафа

Олфат сподели: „ Не одобрявам Хамас. Никой в ​​Газа не харесва Хамас. Всички желаят да се отърват от Хамас. Обвинявам ги за всичко.

„ Аз също упреквам Израел за това, което ни предизвикаха. Не желая Израел на моята земя, само че не желая да се отърва от народа си поради това.

„ Можем да създадем нещо друго. Това не е верният метод да се отървете от Израел и това не е верният метод да се отървете от Хамас. "

След шест рискови и рисковани опита да се опитате да напуснете Газа през Граничен контролно-пропусквателен пункт Рафах с Египет, Имената на Аладин и фамилията му бяха в листата, допускащ им да изоставен.

Те благодарят на английското външно министерство, че им оказа помощ да стигнат на безвредно място и да се върнат в Обединеното кралство.

Но до момента в който са тук, спорът в Близкия изток продължава – Аладин споделя: „ Чувстваме се отговорни, че сме живи и доста хора към момента са там.

„ През цялото време мозъците ни са към момента в Газа. Ако нещо се случи на сестра ми и майка, които към момента са там, в никакъв случай няма да си простя. "

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР