Износът на дизел и газьол по море от Русия спадна

...
Износът на дизел и газьол по море от Русия спадна
Коментари Харесай

Рязък спад на износа на руско дизелово гориво по море през май

Износът на дизел и газьол по море от Русия спадна с 21% през май по отношение на равнищата от април, достигайки 3,1 млн. тона, защото поддръжката на рафинериите и скокът на вътрешното търсене понижиха размерите, налични за износ, демонстрират нови данни на Refinitiv Eikon, оповестени в петък.

През май Русия разполагаше с към 5 млн. тона неактивен рафиниращ потенциал спрямо проектите за 4,5 млн. тона, защото няколко рафинерии удължиха плануваната си поддръжка.

Товарите към всички декларирани дестинации са намалели, като по-голямата част от изнесените 3,1 млн. тона са отишли в Турция и Бразилия, а Африка е получила 500 хиляди тона. Около 200 хиляди тона дизелово гориво, натоварено от Русия през май, са нямали доказана дестинация, означи организация Ройтерс. 

Междувременно Саудитска Арабия и ОАЕ, обичайни близкоизточни съдружници на Съединените щати, не се тормозят да внасят, съхраняват, търгуват или реекспортират съветски горива, макар американските старания да ги убедят да се причислят към ограниченията против опитите на Русия да избегне западните наказания върху нейните горива.

Запасите от газьол в Азия скочиха след възбраната на Европейски Съюз за вноса на съветски дизел, която влезе в действие на 5 февруари, като азиатските рафинерии в този момент са принудени да се конкурират с Русия за парче от " дизеловия къс " в Африка.

Междувременно Европа продължава да внася повече дизел от Близкия изток и Азия, с цел да компенсира загубата на съветския импорт, като преди ембаргото да влезе в действие на 5-и февруари внасяше към 600 хиляди барела дневно от Русия.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР