Изнесено заседание на Вътрешната комисия в Русе Парламентарната комисия по

...
Изнесено заседание на Вътрешната комисия в Русе Парламентарната комисия по
Коментари Харесай

Облекчават режима за внос на работници

Изнесено съвещание на Вътрешната комисия в Русе Парламентарната комисия по вътрешна сигурност и публичен ред одобри отчета на работната група по текстовете, които бяха направени като смяна сред първо и второ четене на Законопроекта за изменение и допълнение на Закона за Министерството на вътрешните работи. Това стана на изнесено съвещание на комисията в Русе . До две седмици текстовете ще бъдат импортирани за разглеждане в пленарна зала, съобщи ръководителят на комисията и заместител ръководител на партия ГЕРБ Цветан Цветанов.

Възражения по новите текстове показаха Красимир Янков и Пенчо Милков от Българска социалистическа партия. Те бяха свързани с по този начин наречената „ синя карта “ . Според тях сходни текстове би трябвало да бъдат поправени, когато минат и през тристранния съвет.

Днешният отчет на работната група бе отсрочен с две седмици, с цел да може в ицепремиерът Валери Симеонов да запознае тристранния съвет с тези промени . Според Цветан Цветанов терзанията на синдикатите са взети поради.

 Част от членовете на вътрешната комисия

" Новите опциите, които се дават на служащи от трети страни в новия проектозакон се отнасят за висококвалифицирани фрагменти, за които и в този момент се заплаща скъпо, и все пак има дефицит ", счита Цветанов.

Според него проектозаконът е добър и ще спомогне за високотехнологичното развиване на страната. Това ще даде и по-добри благоприятни условия за представителите на българските общности от Украйна, Молдова и Албания.  

Чуйте детайлности в звуковия файл
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР