Изненадващо, от Движението за права и свободи призоваха днес Висшия

...
Изненадващо, от Движението за права и свободи призоваха днес Висшия
Коментари Харесай

Пеевски призова ВСС да не избира нов главен прокурор

Изненадващо, от Движението за права и свободи приканиха през днешния ден Висшия правосъден съвет да не избира нов основен прокурор. Призивът пристигна от водача на партията Мустафа Карадайъ и основния й представител Делян Пеевски в коридорите на Народното събрание. А е изненадващо, тъй като досега от Движение за права и свободи не са коментирали стеклите се условия след освобождението на Иван Гешев и противоречивото назначение на заместника му и досегашен сподвижник Борислав Сарафов за изпълняващ функционалностите основен прокурор.

До момента единствено от " Продължаваме промяната-Демократична България " призоваваха настоящия Висш съдебен съвет да не пристъпва към нов избор, като се мотивираха с неговата ниска легитимност, както и с това, че се готвят промени в конституцията и е разумно нов обвинител номер едно да бъде определен по-късно.

Отделно, целият към този момент определен състав на идващия Съвет трявба да бъде сменен с последните промени в Наказателно-процесуален кодекс и Закона за правосъдната власт, като и в този момент настоящият е с изминал мандат.

Днес " представителят " Пеевски уточни същите причини, с цел да призове Висш съдебен съвет да не задейства прооцедурата.

Въпреки това, след назначението на Сарафов за и.ф. основен прокурор, Висш съдебен съвет незабавно започва процедурата за нов титуляр - номинаците би трябвало да почнат другия четвъртък, на 6 юли.

Очаквайте детайлности.

Подкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР