Изненадваща повиквателна към футболиста на Арда Деян Лозев изпрати селекционерът

...
Изненадваща повиквателна към футболиста на Арда Деян Лозев изпрати селекционерът
Коментари Харесай

Балъков ще пълни дупките в защита с дебютант от "Арда"

Изненадваща повиквателна към футболиста на " Арда " Деян Лозев изпрати селекционерът на националния тим Красимир Балъков за евроквалификациите с Черна гора в петък в Подгорица и с Англия на 14 октомври в София. Лозев (25 г.), който даже не е играл за младежкия народен тим, се е харесал с представянето си за дебютанта в елита. Той игра в неделя цялостен мач при загубата с 0:2 от " Дунав ".

Лозев е десен бек и е викнат за запаса на Георги Пашов ( " Арарат-Ереван " ), който пък най-вероятно ще излезе като титуляр против Черна гора поради контузията на Страхил Попов. Контузен на лагера е и Васил Божиков, поради което Балъков включи в допълнение в състава Георги Терзиев ( " Лудогорец " ).

Добра вест за селекционера е положението на Марселиньо, който игра цялостен мач за разградчани с капитанската лента при успеха с 2:0 над " Левски ". Пред Българска национална телевизия Балъков сподели, че доста държи на плеймейкъра, както и на различен от натурализираните бразилци от " Лудогорец " - Вандерсон. " Докато аз съм треньор и те са здрави, те ще бъдат викани в националния тим. Те са доста нужни на отбора ", съобщи той.

Положително е и че никой от играещите в чужбина национали, които по-късно се причислиха към лагера, няма сериозна травма. Кирил Десподов игра цялостен мач за " Щурм " (Грац) и получи жълт картон при загубата с 0:1 от " Аустрия " (Виена) в Х кръг в Австрия. Георги Сърмов също бе на терена от самото начало за " Кемницер ", който завоюва с 3:1 семейството против " Дуисбург " в XI кръг на немската Трета лига. Симеон Славчев пък бе титуляр до 80-ата мин. за " Карабах " при триумфа с 2:0 над гостуващия " Сабах " в VII кръг на азербайджанското състезание.

За идните две евроквалификации Балъков разяснява, че желае да види по-офанзивен футбол и повече предпочитание за победа от страна на националите.

" Имаме жанр на игра, който натрапвам още от първия ден, в който съм пристигнал. Всички футболисти го знаят. Той се видя най-добре в някогашния ми тим " Етър ". Мисля, че това е стилът, който се играе в модерния футбол. И считам, че е пристигнало времето да се опитваме да ги вършим тези неща. В момента не може да се каже, че опитвам. Просто се пробвам да налучкам футболистите и да намеря най-правилната рецепта за март (б.ред. - за възможните плейофи за Евро 2020). Футболистите са душевен натоварени от толкоз години негативизъм в българския футбол. Материалът ни е нищожен за модерния, мощния футбол, който се играе сега в Европа. Но с доста работа, добър колектив, темперамент и огромно вложение може да се реализира триумф. Опитваме се да извлечем оптималното от националните състезатели и да им дадем самочувствие, което от време на време им липсва ", съобщи селекционерът.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР