Изненадваща победа за „Паразит“ на южнокорейския режисьор Пон Джун-хо –

...
Изненадваща победа за „Паразит“ на южнокорейския режисьор Пон Джун-хо –
Коментари Харесай

Оскарите 2020: „Паразит“ на Пон Джун-хо с историческа победа за най-добър филм

Изненадваща победа за „ Паразит “ на южнокорейския режисьор Пон Джун-хо – филмът беше отличен с „ Оскар “ за най-хубав филм. За първи път в историята на кино премиите филм не на британски език печели огромната премия.

Изненадващо за публиката, „ Паразит “ донесе премия „ Оскар “ за постановка на Пон Джун-хо – статуетка, която досега се смяташе, че ще стане част от сбирка на Сам Мендес за работата му по „ 1917 “.

Снимка: Reuters

Филмът беше награден и в категориите „ Най-добър интернационален филм “ и „ Най-добър автентичен сюжет “.

Още с премията за постановка Пон Джун-хо беше шокиран от огромното отличие. „ След като спечелихме за най-хубав интернационален филм си мислех, че е това и към този момент можем да си починем “, съобщи той от сцената на Оскарите благодарение на преводач.

Снимка: Reuters

Той благодари на Куентин Тарантино и Мартин Скорсезе, които също бяха номинирани и приключи с „ Ще пия до на следващия ден сутринта! Благодаря ви! “.

Снимка: Reuters

След успеха на огромната премия за най-хубав филм Джун-хо беше очевидно разчувствуван на сцената и не изнесе благодарствена тирада.

Във водещите актьорски категории огромните награди, предстоящо, завоюваха Хоакин Финикс и Рене Зелуегър за основни мъжка и женска роля.

Финикс е вторият артист в историята на Оскарите, който е награден за ролята си на известния изверг Жокера от Батман – починалият Хийт Леджър получи същото отличие посмъртно преди години.

В продължителна тирада от сцената на „ Долби тиътър “ Финикс прикани за обединени дейности.

„ Много мислих за някои от най-притеснителните проблеми, пред които сме изправени групово. От време на време се усещаме все едно се борим за разнообразни дела, само че аз виждам общото. Когато приказваме за пълноправие сред половете, за расизъм, за права на хората с друга полова ориентировка, или права на разнообразни народи, или на животни, всички ние приказваме за правото против несправедливостта “, сподели Финикс от сцената.

Снимка: Reuters

Той добави, че цялостен живот е бил считан за шарлатанин и лукавец и благодари на всички присъстващи в стаята за втория късмет. Накрая речта си Финикс приключи с прочувствено припомняне за брат му Ривър. „ Когато бях на 17, брат ми написа този текст: Той споделя, „ Бягай към спасението с обич и мирът ще те последства “.

Очаквано Рене Зелуегър беше отличена за ролята си на Джуди Гарланд в лентата „ Джуди “. Това е втори „ Оскар “ за актрисата, която преди този момент е награждавана за „ Студената планина “.

След натоварената с политическа смисъл тирада на Финикс, Зелуегър благодари на сътрудниците и фамилията си.

„ Благодаря на родителите ми имигранти, които пристигнаха тук с нищо и имаха вяра в американската фантазия “, сподели тя.

Снимка: Reuters

„ Когато означаваме величието на нашите герои, ние си припомняме кои са те. И въпреки Джуди Гарланд да не е имала достойнството да получи тази премия приживе, в този момент съм сигурна, че тя демонстрира нейното необикновено завещание “, сподели Зелуегър.

Очаквайте детайлности!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР