Изненадваща и непозната за Бургас фирма е на път да

...
Изненадваща и непозната за Бургас фирма е на път да
Коментари Харесай

Министерски съвет дава Северния плаж в Бургас за 20 години на изненадваща фирма

Изненадваща и непозната за Бургас компания е на път да поеме концесията на Северния плаж в Бургас, написа Флагман.бг. На почналото преди минути съвещание на Министерски съвет ще бъде прегледано предлагането за даване на линията за 20 години на „ Палм инвест” ЕООД от Смолян. Предложението е под №14 в дневния ред на Министерски съвет.

Компанията е спечелила търга на Министерството на туризма, получила е най-висока оценка за комплексното си предложение – вложения, цена на шезлонг и чадър, както годишна наемна цена. Тя е с двоен резултат над останалите.

На второ място в процедурата е „ Крам инс” ЕООД, трети са „ Уотърсайд” ЕООД. Последната компания е обвързвана с някогашния наемател на плажа Атанас Атанасов.

„ Палм инвест” ЕООД е записана в Смолян през 2016 година. Фирмата е еднолична благосъстоятелност на 37-годишния Йордан Тодоров Хаджихристев. Справка сподели, че Хаджихристев взе участие в няколко компании, опериращи в областта на строителството, хотелиерството и други. Хаджихристев се занимава с йога, поддържа дейна гражданска позиция и постоянно се появява в смолянските медии.

Вицепремиерът Валери Симеонов обаче се закани да гласоподава срещу концесията на Северния плаж, тъй като има съмнения, че e нарушен законът. Спечелилата компания, предложила едвам 140 хиляди лв. годишен наем за плажа, а измежду участниците имало и такива с предложения от 650 хиляди лв., акцентира Симеонов.

В процедурата участваха шест компании, а концесията непрекъснато бе забавяна поради тъжби. Това наложи плажната линия да бъде отдадена чартърен, до момента в който се избере концесионер, с цел да се обезпечи сезонът. Процедурата бе извоювана от " Съмър инвест " ЕООД, която има 5-годишен контракт, само че той ще бъде анулиран, откакто бъде подписана концесията с " Палм инвест ".
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР