Изненадата беше Васил Божков по закона Магнитски. Така бившият служебен

...
Изненадата беше Васил Божков по закона Магнитски. Така бившият служебен
Коментари Харесай

Близнашки: Санкциите на САЩ срещу Васил Божков са удар и върху Радев

Изненадата беше Васил Божков по закона " Магнитски ". Така някогашният длъжностен министър председател проф. Георги Близнашки разяснява пред Българска национална телевизия проблема със глобите върху Васил Божков, Делян Пеевски и Илко Желязков.

" Нищо ново за нас, ветераните от българската политика. Както и да гледаме, това са неща, които от дълго време са готови ", изясни Близнашки.

Той още един път повтори, че изненадата за мнозина от ръководещата върхушка е името на Васил Божков. " Ще би трябвало да се пренагаждат и пренастройват доста неща, тъй като ръководещите и президентът Румен Радев не се разграничиха от него ", разяснява проф. Близнашки.

Спомняте си репликата на Румен Радев, че причините на Божков са по-добри от тези на неговите критици ", напомни той думи на президента от предишния юни.

По думите му американците нямало да спрат дотук, само че въпросът бил по какъв начин да приемем всичко това. Законът " Магнитски " дава отговор за една визия за света, която не съществува, уточни проф. Близнашки.

Според него по-важно било по какъв начин щяло да се употребява всичко това, с цел да се вкара ред в страната. " Олигарсите, които смятаха, че ще стартират война против личната си страна и считат, че към този момент са се позиционирали на страната на положителното, позволяват груба неточност и ще платят висока цена за това, което вършат.

Цялата олигархия беше основана за тези хора да образуват един стопански гръбнак, който да подсигурява стопански суверенитет на страната ", изясни проф. Близнашки.

Според него Пеевски е наследникът на Илия Павлов, а Васил Божков е огромен състезател. Развръзката е неизбежна, само че олигарсите не разбрали какво ги чака, като считали, че ще сковават работата на прокуратурата. Няма да стане по този начин и ще бъде доста забавно в идващите няколко месеца, посочи Близнашки.

Той е на мнение, че американците си преследват своите цели и България надалеч не е толкоз значима. Нека не се заблуждаваме, американците няма да ни решат проблемите с корупцията и те надалеч не си слагат за цел България да е мощна страна.

На тях им би трябвало да е страна, която да извършва напътствията, които идват по веригата на задграничните обстоятелства, уточни проф. Близнашки.

Ако бил фактор в политиката, проф. Близнашки щял да извика Херо Мустафа, с цел да я помоли малко да се успокои. Тепърва ще следим доста забавни събития, чака някогашният длъжностен министър председател.

На власт в този момент е хунтата, хората с фуражките. Това са военни хора, те не схващат от политика, нямат възприятие за политика ", обърна се някогашният министър председател към служебното държавно управление и разкри, че то желае да обсеби властта. " Не са замислили този кабинет като длъжностен, а като непрекъснат. Голямата драма следва ", сподели още той.

Проф. Близнашки предизвести, че се чака огромна цензура в медиите освен това ръководство.

" Това служебно държавно управление надвишава опциите си – те би трябвало до обезпечат добра администрация, не им е работа да се занимават с секрети служби и обезглавяване на фрагменти ", счита професорът.

" Близката до Божков Елена Фичерова бързо си подаде оставката от Министерство на вътрешните работи след глобите на Съединени американски щати. Мисля, че и даже Рашков ще би трябвало да си подаде оставката ", видя някогашният министър председател връзка сред събитията.

Големият проблем съгласно някогашния длъжностен министър председател, че тези хора които са във върха на страната, схващат политиката като война. Те друго не знаят и за тях политиката би трябвало да има зложелател, който би трябвало да бъде преследван. България се намира в неуместна обстановката, разяснява още проф. Близнашки.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР