Изненадах се, че най-големият клуб в България в момента ме

...
Изненадах се, че най-големият клуб в България в момента ме
Коментари Харесай

Нападателят от с. Ключ Спас Делев: Изненадах се, че най-големият клуб в България в момента ме иска

" Изненадах се, че най-големият клуб в България сега ме желае ". Това самопризнание направи нападателят на Лудогорец и някогашен състезател на ЦСКАСпас Делев в извънредно изявление заБЛИЦ TV.

33-годишният национал от петричкото с. Ключ на два пъти обличаше фланелката на ЦСКА и беше измежду любимците на почитателите на " армейците ", само че в този момент жъне триумфи с разградчани. Опитният футболист към този момент подвигна две шампионски трофеи с Лудогорец. Амбициран е да продължи да оказва помощ на отбора на Ивайло Петев и чака предложение за удължение на контракта му.

Делев приказва още за националния тим, отговаряйки на критиците, както и за персоналния си живот:

- Как си, Спасе? Вече си в лагера на Лудогорец, откакто беше и с националния тим, умря ли си?
- Лагерна конюнктура, би трябвало да се подготвим по най-хубавия метод за идните тежки мачове. Нямахме огромна отмора, само че няма метод, експерти сме и би трябвало да се приспособяваме към обстановката.

- Отскочи ли за няколко дни до морето?
- Нямаше, нямах това време. Бях у дома да си видя родителите.

- Говориш за родното си село Ключ ли?
- Точно по този начин - в Ключ. Винаги е прелестно, когато се прибереш у дома, да видиш родителите си, да си починеш малко.

- Там ли същински се зареждаш?
- Да, там се усещам най-добре - в планината, на чист въздух. Много ми е хубаво там.

- Береш ли гъби?
- Не.

- Страхуваш се да не се отровиш ли?
- Да.

- Престои ви мач с Балкани от Косово. Разузнавате ли ги към този момент и постижима ли е огромната цел пред Лудогорец - влизане в групите на Шампионската лига?
- Това ни е задачата, да се надяваме, че ще я реализираме. Няма елементарен съперник. Ще проучваме Балкани, треньорът ще ни покаже и мисля, че би трябвало да се оправим.

- Договорът ти с Лудогорец до по кое време е?
- Още пет месеца.

- Има ли диалози за удължаването му и правиш ли си проекти за бъдещето?
- Не си върша проекти. Тук съм, всеки божи ден давам максимума от себе си и управлението ще реши дали ще ми предложат нов контракт.

- В Лудогорец чувстваш ли се всвое място?
- Да, аз където и да отида се разбирам с всички. Това е най-правилното - да си положителен и да даваш всичко от себе си.

- Премина през редица тимове. Кои са най-паметните мигове в кариерата ти?
- Винаги ще помня головете против Холандия (б.р. - бележи и двете попадения за триумфа на България с 2:0 в международните квалификации), това няма по какъв начин да го не помни. Също с ЦСКА против Динамо (Москва), голът против Порто - незабравими мигове.

- Кога още веднъж ще имаме радостни мигове с националния тим?
- Да се надяваме, че ни предстоят тези мигове. Нашият тим има много млади момчета, които би трябвало да се развиват всеки мач и да дават максимума от себе си. Надявам се да се представяме все по-добре и момчетата да се развиват.

- Сигурно и ти доста се ядосваш за изпуснатата победа против Сърбия?
- Всеки, който обича България, би трябвало да съжалява за изпуснатата победа. Бяхме на косъм от доста влиятелен триумф. Знаем какви футболисти имат сърбите. Показахме добра игра. Надявам се това да ни е като основа и единствено да надграждаме, с цел да може България да демонстрира по-добри игри. В последно време не са толкоз радостни моментите с нашия тим, за жал, само че се надявам отсега нататък да е по-добре.

- Как са нещата в съблекалнята? След изпуснатата победа над Сърбия рухнахте ли душевен?
- Не би трябвало да рухваме душевен. Това споделяме и на по-младите - че би трябвало мотивация и да се развиват, да дават максимума от себе си.

- Постоянно има негативизъм към националния тим, какво би споделил на критиците?
- Разбирам ги, само че те би трябвало да схванат, че всеки, който пази националната фланелка, дава максимума от себе си. Просто на този стадий опциите ли са ни това... Не, не мисля, че това са ни опциите, тъй като имаме много капацитет. С тези млади момчета и с този добър треньор - Младен Кръстаич, мисля че ще се получат нещата, единствено би трябвало да се работи, работи... Ще реализираме резултати.

- Ти си от опитните в тима, на какво учите младите?
- Аз няма какво да ги науча, треньорът е за това. Ние ги поддържаме и им даваме подтик да се развиват.

- Имаше интервал и в Лас Палмас, където мина от ЦСКА. Защо не ти се получи там?
- Да, за жал не се развиха добре нещата. Лас Палмас беше добър клуб. Играех първоначално, когато отидох. Там повече се разчиташе на тактичност. Имах обаче проблем с треньора. В началото играех, след това отидох с националния тим също, а като се върнах в Испания все едно ме нямаше. Дори не влизах в групата. Попитах го на какво се дължи това, само че не получих отговор. Не се усещах добре и взех решение да напусна.

- Работи с Любослав Пенев в ЦСКА, в този момент с Ивайло Петев. Какво научи от тях?
- От всеки съм гледал да взема по нещо, което да е плюс за развиването ми.

- Изненада ли се, когато научи, че ставаш футболист на Лудогорец? Как се стигна до прекосяването ти от Арда в Разград?
- Тогава имах сътрудник, който ми се обади и ми сподели, че Лудогорец ме желаят. Бях доста прелестно сюрпризиран. Всеки футболист би желал да е в Лудогорец - най-големият клуб в България сега. Бях доста благополучен. Тук всичко е на професионално, на топ равнище - базата, тренировки, възобновяване, хранене...

- Много мъчно обаче спечелихте купата. ЦСКА ли беше мощен или вие подценихте някои противници?
- Съвкупност е, сигурно не сме подценявали противници. Хубаво е, че имаше конспирация до самия край. Направихме много неточности с по-слаби съперници. Мачове, които бяха наложителни, не ги взехме. Важни за нас футболисти се контузиха, играехме сряда-събота. Бяхме с повече мачове от директния ни конкурент ЦСКА. Заради това се получи конспирация до края, само че показахме темперамент. Това ми беше втора шампионска купа.

- Последната ли е най-сладка?
- Всички са сладки като я вземеш най-после.

- Сега имаш ли другари на стадион " Българска войска ", където имаше сполучлив интервал?
- Имам другари във всеки тим. Към никой нямам неприятни усеща.

- С каква настройка излизаш в мачовете против ЦСКА?
- Винаги давам максимума, няма значение против кого играя.

- Кои са най-големите ти другари във футбола?
- Имам много. Един от тях е Ивайло Чочев. Дали ще продължим да играем дружно - единствено времето ще покаже. Аз съм към този момент в преклонна възраст, ще забележим какво ще стане. Само здраве да има. Ще играя, до момента в който ми устоят краката.

- Колко време към този момент си с приятелката си Паолина и какви проекти имате?
- Вече три години и половина сме дружно. Всичко върви по проект, обикновено, обичаме се. Държим един на различен.

- Мислите ли за последваща крачка - женитба, дете?
- Нормално, всеки мисли за това нещо. Сгодени сме, само че сега няма време за женитба.

ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ СПОРТ

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР