изнася на показ нови доказателства за корупционни сделки, с които

...
изнася на показ нови доказателства за корупционни сделки, с които
Коментари Харесай

BBC: Абрамoвич е натрупал богатството си с корупционни сделки

изнася на показ нови доказателства за корупционни покупко-продажби, с които Роман Абрамович е натрупал благосъстоянието си.

Собственикът на футболен клуб Челси е направил милиарди след закупуване на петролна компания от съветското държавно управление в нагласен търг през 1995 година, твърди медията.

Той е платил към 250 милиона $ за „ Сибнефт “ преди да я продаде назад на съветското държавно управление за 13 милиарда $ през 2005 година.

Адвокатите на съветския олигарх споделят, че няма учредения да се допуска, че той е натрупал огромното си благосъстояние с противозаконна активност.

BBC напомня, че милиардерът към този момент призна в английски съд, че си е послужил с корупционни практики с цел да помогне за договорката за „ Сибнефт “.

Той беше в юридически спор с някогашния си бизнес-партньор Борис Березовски през 2012 година.

Абрамович завоюва делото, само че призна в съда по какъв начин е бил нагласен първичния търг за „ Сибнефт “ и е дал на Березовски 10 милиона $ за заплащане на чиновник на Кремъл.

Сега предаването „ Панорама “ на BBC даде документ, скрито изнесен от Русия, в който се споделя, че съветското държавно управление е било излъгано с 2,7 милиарда в договорката за „ Сибнефт “.

Документът съдържа детайлности и за различен нагласен търг две години по-късно за съветската петролна компания „ Славнефт “.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР