Изминалият месец Юни е бил най-топлият за всички временна. Тенденцията

...
Изминалият месец Юни е бил най-топлият за всички временна. Тенденцията
Коментари Харесай

Измериха абсолютния температурен рекорд за всички времена

Изминалият месец Юни е бил най-топлият за всички краткотрайна. Тенденцията е плашеща – това е 14-тият следващ месец, който чупи върховете по междинна топлота.

Данните са на Националната организация за океански и атмосферни проучвания. Учените изнесоха годишния си отчет преди дни. Според тях в международен мащаб междинната температура на въздуха над Земята и над океанската повърхнина за юни 2016 е най-високата за този месец в актуалната история. Данните, с които организацията разполага, са събирани от 1880 година насам.

Средната световна измерена температура за първите шест месеца на 2016-та ще е най-високата, измервана в миналото в историята. За миналия юни комбинираната междинна температура минава всички граници. Отчетени са стойности на сушата и морето с по 1.62 градуса по Фаренхайт или 0.9 градуса по Целзий над същата температура в съпоставяне единствено с предходната година. 2016-та ще се означи с 40-тия следващ юни с температура, надвишаваща междинните за века.

Рекордни топлинни върхове за следващ път слагат акцент върху световното стопляне и демонстрират, че то се форсира. То е измежду главните виновници за екологичните бедствия по целия свят.

Големият бариерен риф се обезцветява, горските пожари в Канада се разрастват, а редица скотски типове изчезват. Учените са извънредно обезпокоени и за следващ път молят международните водачи да извърнат внимание на протичащото се. Взетите ограничения са извънредно незадоволителни, а някои са на мнение, че процесът към този момент е необратим.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР