Изминалият месец юли е бил най-горещият на Земята според европейската

...
Изминалият месец юли е бил най-горещият на Земята според европейската
Коментари Харесай

Юли е бил най-топлият месец на Земята, откакто се води статистика

Изминалият месец юли е бил най-горещият на Земята съгласно европейската стратегия " Коперник ". Високите температури това лято са подобрили досегашния връх, който беше подложен през същия месец на 2019 година. През юли междинната температура на планетата е била малко под 17 градуса по Целзий.

Освен това разбори на НАСА и Aмериканската организация за океански и атмосферни проучвания позволяват, че има повече от 50% късмет 2023-та да бъде най-топлата година в историята.

Междувременно съгласно отчет на учени от Университета в Екзитър  горещите талази в океаните и топенето на ледовете на Антарктика евентуално ще зачестят през идващите години.

" Най-голямата гореща вълна, обвързвана с отклоняване от естествената температура, се случи предходната година в Антарктика. Температурите бяха с 38 градуса по-високи от нормалното. Сега това се случи през зимата, само че на място в средата на ледената завивка на Източна Антарктика. Там температурата трябваше да бъде -50 градуса по Целзий. Но не беше. За няколко дни беше -10 ", изясни Мартин Зиъгърт , полярен академик от Университета в Екзитър .

Авторите на изследването сигнализират, че страните, подписали така наречен Антарктически контракт , евентуално ще нарушат обещанието си да защитават екосистемата на едно от най-студените места на планетата.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР