Изминалата сесия протече на фона на усилията на мнозинството да

...
Изминалата сесия протече на фона на усилията на мнозинството да
Коментари Харесай

Цветанов към президента: Големите амбиции се раждат с големите комплекси


Изминалата сесия протече на фона на напъните на болшинството да работи като постоянен фактор на Балканите. Подготвяхме се съществено за Българското председателство и в този момент с задоволство следим позитивните реакции на сътрудниците ни. България е многообещаващ сътрудник. Това съобщи ръководителят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов в декларация, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Бяха извършени 1000 срещи в Брюксел и София. Остава срещата на върха на страните членки на Европейски Съюз и Западните Балкани, която ще се поведе на 17 май в НДК. Диалогът сред Европейски Съюз и Балканите закупи нови измерения, длъжни сме по-успешно да отстояваме ползите си, вършим всичко допустимо да има разговор. Най-големият триумф на европредседателството е извършената среща сред Европейски Съюз и Турция във Варна. Тя разчупи ледовете, след Варна тонът се смекчи, седнахме на масата на договарянията, добави Цветанов.

Друг триумф е, че бяха признати процедурните правила за парламентарен надзор върху активността на Европол от националните европарламенти.

Създаването на условия за икономическо развиване и разцвет на българите остава приоритет. Увеличихме с 25% заплатите на учителите. В Бюджет 2018 са планувани повече от половин милиарда лв., с цел да подобрим образованието, акцентира Цветанов и добави, че най-важната стъпка в образованието е това, че са съумели 22 000 деца да бъдат върнати в просветителната система. Близо 624 млн. лв. ще се осъществят в Оперативна програма „ Региони в напредък ” 2014-2020, което ще способства за възстановяване на просветителната инфраструктура. Продължава санирането на жилищни здания по националната стратегия за енергийна успеваемост, добави Цветанов и означи, че е завършила работата върху 1065 многофамилни жилища. Ще бъдат създадени разновидности за продължаването на програмата. В опазването на здравето приоритет остава грижата за здравната сигурност на българите, работи се по план за модернизацията на Спешната помощ. Поддържаме наклонност за резистентен стопански напредък. За 2019 година се чака 4% стопански напредък. Вярваме, че страната би трябвало да харчи толкоз, колкото изкарва, акцентира Цветанов. 7,9% е средномесечното ниво на записаните безработни за 2017 година Това са най-ниските стойности на безработица за последните 9 години, разяснява Цветанов.

Той добави, че българският парламент работи транспарантно.

„ Прожекторите са включени, господин президент, налага се да се опитате да видите забележимото, че България се движи в вярната посока. Според вас няма дребни и огромни страни, а такива с огромни и дребни упоритости. Големите упоритости се раждат с огромните комплекси, а у нас е задоволително ярко, с цел да се вижда всичко това ”, обърна се Цветанов към президента Румен Радев. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР