Изминалата седмица ще бъде записана в календара на доброто със

...
Изминалата седмица ще бъде записана в календара на доброто със
Коментари Харесай

Нов безплатен телефон за консултации откри БЧК

Изминалата седмица ще бъде записана в календара на положителното със 77 доброволчески мобилни екипа, състоящи се от водач - доброволец със своята персонална кола и втори доброволец.

„ Благодарение на всички вас - 144 доброволци от Пловдив и района, 55 пловдивчани получиха топъл обяд и покупки на храна и медикаменти. Сред посетените бяха освен възрастни самотни хора, само че и бедстващи фамилии, както и хора под карантина. ", заяви шефът на Областния съвет на Българския червен кръст в Пловдив Таня Георгиева.

През цялата седмица три от екипите бяха образувани от момчетата от почитател клуба на Ботев Пловдив. Те ще оказват помощ на хората и през идващите дни. Продължиха да одобряват позвъняванията на жителите от цяла България и психолозите - доброволци. На телефона за психо-социална помощ те даваха поддръжка и достоверна информация, с което помагаха за създаване възприятие на непоклатимост и действителна ориентировка в оповестеното изключително състояние.

Поради огромния интерес, от през днешния ден БЧК и Община Пловдив открива нов безвъзмезден телефон с две линии за съвещания. Номерът е 0800 180 54. На телефона психолози ще съветват жителите по отношение на техните въпроси, свързани с ковид. Хората ще могат да подават сигнали за възрастни самотно живеещи хора, които са в последна потребност.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР