Изминаха три месеца, откакто руските сили започнаха офанзива в района

...
Изминаха три месеца, откакто руските сили започнаха офанзива в района
Коментари Харесай

BILD: Зимното настъпление на Путин се провали, а за ново ще трябва да събира резерви

Изминаха три месеца, откогато съветските сили започнаха атака в региона на Донецк и Харков, само че до момента не са съумели да реализират нищо друго гибелта на хиляди свои бойци и загубата на повече от 400 единици военна техника. Русия към момента е толкоз надалеч от завладяването на Купянск в Харковска област и Авдеевка в Донецка област, колкото беше през октомври предходната година, разяснява военният анализатор на немския вестник BILD Юлиан Рьопке.

Северно от Авдеевка съветските бойци са " затънали “ покрай дребното село Петровское, където Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) държат линията благодарение на дронове камикадзе и бронетранспортьори Bradley. В този сектор на фронта няма огромни промени от няколко месеца насам, тъй че руснаците към момента не са съумели да обкръжат Авдеевка.

Северно от Купянск, контролът над който украинските войски си върнаха през 2022 година, съветската войска е блокирана край Синковка. Тук танкови роти на съветските въоръжени сили една след друга се натъкват на минни полета, губейки техника. Руснаците в този сектор на фронта се бият най-вече с касетъчни муниции и гранати, пускани от дронове.

Остава открит въпросът какъв брой дълго ВСУ ще могат да сдържат настъплението на съветската войска и дали ще разполагат с задоволително муниции за тази цел. Руските офанзиви, включващи хиляди бойци през ноември и декември, бяха последвани от по-малки конфликти, които продължиха през последната седмица. Русия явно ще би трябвало още веднъж да събере запаси, преди още веднъж да премине в нахлуване.

 
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР