Изминаха над две седмици, откакто за последно видяхме Виктория Томова

...
Изминаха над две седмици, откакто за последно видяхме Виктория Томова
Коментари Харесай

Наказателна акция: Безупречна Томова откри победоносно българското участие на US Open!

Изминаха над две седмици, откогато за последно видяхме Виктория Томова в игра по време на шампионата в Гроджиск Мазовецки от категория W100, където българката доближи полуфиналите и чрез завоювания точков актив дебютира в международния топ 100. Първата ни ракета се отдаде на цялостна подготовка за US Open, който стартира идния понеделник, само че квалификациите, в които присъединяване взима Вики, стартираха още през днешния ден и тя нямаше никакви компликации в откриващия си дуел да се разправи за единствено 69 минути на корта със международната номер 209 Алиона Болсова - 6:1 6:2. С триумфа си поставената под номер 8 в пресявките софиянка продължава напред и ще срещне една всред Катерина Завацка (световната №323) и Жоан Цугер (световна №167).

Томова, за която това се явява първи мач на кортовете в Северна Америка, началото се оказа повече от чудесно, откакто родната представителка си послужи на няколко пъти с противоположния удар и осъществя ранен пробив. Българката с всяка минала точка все по-добре се приспособяваше към изискванията в Ню Йорк, заради което постоянно излизаше победител в разиграванията от главната линия и скоро към този момент имаше задатък от 4:0 в резултата. Вики поддържаше доста високо равнище на централизация и наказваше всяка неправилност от страна на Болсова, като двете си размениха по един гейм със избавени брейкболи, преди първата ни ракета да повиши оборотите и още при сервис на противничката да запише откриващия сет против името си.

Във втората част международната номер 95 първа позволи запаси в подаването си и на три пъти не откри очертанията на корта, с което съобщи сервиса си за 1:2. Софиянката обаче бързо съумя да се оправдава, като се,,закачи " за главната линия и грешките напуснаха играта ѝ, с цел да забележим повече от отговарящ отговор, при който Томова не отпусна нито гейм на съперничката си в оставащите моменти до края на конфликта и се поздрави с успеха.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР