Изминаха над 35 години, откакто Nintendo представи Super Game Boy

...
Изминаха над 35 години, откакто Nintendo представи Super Game Boy
Коментари Харесай

Любител увеличи честотата на процесора на Super Game Boy до 5,35 MHz, повишавайки производителността с една четвърт

Изминаха над 35 години, откогато Nintendo показа Super Game Boy – касетъчен преходник, който дава опция игрите за Game Boy да се играят на конзолата Super Nintendo Entertainment System (SNES). Въпреки това геймърите не са изгубили интереса си към това толкоз остаряло приспособление и не престават да намират способи да го усъвършенстват. Този път въодушевен фен съумя да усили работната периодичност на процесора на Super Game Boy от 4,295 MHz на 5,35 MHz.

Super Game Boy е оборудван с процесора Sharp LR35902, който се базира на чиповете Intel 8080 и Zilog Z80. В днешния свят тези стойности не наподобяват впечатляващи, само че в реалност запалянкото е съумял да усили продуктивността на процесора с съвсем 25%. Трябва да се означи, че става дума за работа на софтуерно равнище, като при овърклока не са употребявани другите трикове, като смяна на напрежението, рисково изстудяване и така нататък

Между Super Game Boy и портативния му аналог, Game Boy, има една разлика – процесорът на първия работи с периодичност 4,295 MHz, а на втория – с 4,19 MHz. Тази разлика е заложена от разработчиците, с цел да се усъвършенства работата на Super Game Boy с конзолите SNES. Поради тази разлика Super Game Boy е с към 2,5% по-бърз от своя джобен аналог.

А в този момент фенът е добавил съвсем 25% към продуктивността на процесора, което няма по какъв начин да не се отрази на продуктивността. Според наличните данни някои игри в действителност демонстрират доста повишение на продуктивността, до момента в който при други увеличението на честотата на процесора води до сривове.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР