Изминаха над 14 месеца от последната турнира изява на Кей

...
Изминаха над 14 месеца от последната турнира изява на Кей
Коментари Харесай

Нишикори: Твърде съм добър, за да се откажа; планирам да се върна за поне 5 години

Изминаха над 14 месеца от последната шампионата изява на Кей Нишикори, който при започване на тази година страдаше от съществени проблеми в региона на тазобедрената става, което го накара да се подложи на артрокопска интервенция и прогнозите бяха да бъде отвън игра за интервал от 6 месеца, само че възобновяване лиши много по-дълго време от предстоящото за някогашния номер четири.

Всъщност японецът наскоро загатна по какъв начин е допустимо напълно скоро да станем очевидци на негово отричане. Нишикори постоянно е имал неприятен шанс във връзка с контузиите и в предишното е прекосявал през две други съществени хирургически интервенции, които се дължаха на съществени проблеми с китката и рамото на азиатеца. Всичко това коства мястото в международната класация на 32-годишния тенисист, а също така той трябваше да трансформира техниката на своя сервис и в един миг почитателите изгубиха вяра, че още веднъж ще забележим най-хубавото лице на тогавашния финалист от Откритито състезание на Съединени американски щати.

Самият Нишикори обаче очевидно още веднъж си е възвърнал желанието да направи опит за едно последно завръщане и към този момент няма никакви планове да окачва ракетата на стената, като даже изрази упоритости да се състезава още близо десетилетие, започвайки похода си от Аустрелиън Оупън 2023:

" Истина е, че приказвах за отричане, единствено че незабавно разбрах по какъв начин думите ми незабавно ще окупират заглавията в множеството медии и си дадох сметка какъв брой доста съм се издънил. Ставаше въпрос за по-скоро моментно чувство, само че това фактически бяха действителните ми мисли в оня миг и не скърбя, че съм ги споделил. Положих големи старания да бъда още веднъж част от Тура и ще бъда голямо отчаяние, в случай че би трябвало да приключа кариерата си по сходен метод.

Не знам по какъв начин ще ви прозвучи сходно изявление, но съм прекомерно добър, с цел да бъда изваден вечно от травма. Ако не бях достигал до топ 100, то може би щях да го преживея по-лесно, само че аз реализирах резултати, с които малко на брой могат да се похвалят и не бих могъл да захвърля толкоз елементарно нещата. Федерер играеше тенис на високо равнище до 40-тата си година, тъй че се виждам в елита за най-малко още сред 5 и 7 сезона " - приключи оптимистично най-успешният японски състезател за всички времена.

Източник: Tennishead

 

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР