Изминаха доста години от онова дерби, което ще бъде запомнено

...
Изминаха доста години от онова дерби, което ще бъде запомнено
Коментари Харесай

Гонзо: Правилно беше отменен автоголът на Легендата

Изминаха много години от това дерби, което ще бъде запомнено с " кървавия гол ". Тогава, на 13 май 2000 година, Левски завоюва против ЦСКА на стадион " Георги Аспарухов ", а конфликтът е пряк мач за купата.

Двубоят беше решен с гол в 90-ата минута на Георги Иванов - Гонзо. Попадението де факто носи купата на Левски.

" По малкия екран е доста елементарно. Всеки нападател е друг, тъй като реагира по друг метод в дадена обстановка. Бербатов можеше да подаде, можеше и да вкара, само че... Аз персонално щях да го вкарам това състояние в 89-та минута ", безапелационен бе Гонзо.

Гонзо разяснява и най-интересните положения от дербито с Кървавия гол - анулирания автогол на Бисер Иванов, пропуските на Димитър Бербатов и този Нешко Милованович, скъсаната фланелка и ориста ѝ.

" По тогавашните правила вярно беше анулиран автоголът на Бисер Иванов - Легендата. Когато губиш, би трябвало да е с мчест и достолепие. Сега всеки търси виновността в съдията и други фактори, само че не и в себе си. Лесно укоряваме другите ", съобщи Георги Иванов за анулирания гол на Бисер Иванов, който към момента е дискутиран.

Георги Иванов се върна обратно в спомените си, като описа по какъв начин е дошъл на " Герена " през 1997 година и че първоначално не е знаел къде тъкмо се намира " Герена ".

" Драматично беше прекосяването ми, Левски заплати на Локо Пд огромна сума за това време, а моят тим не искаше да ме пуска. Бяхме много пловдивчани тогава в Левски. Обстановката ми беше позната в клуба, само че не и София и " Герена ". Спрях едно такси пред " Хемус " и му споделих да кара пред мен, с цел да ме заведе до " Герена ". Можех да мина и в ЦСКА, само че тогава Георги Василев имаше футболисти като Жабов и Андонов, а аз бях млад, това беше шансът на Лафчис ", описа още пред Спортал Иванов.

Гонзо си спомни по какъв начин тогавашният президент на " сините " Томас Лафчис е декларирал пред тима ден след успеха с 5:0 над ЦСКА през 1998 година, че сезонът е несполучлив за Левски.

Легендарният нападател на " сините " се върна и към дуелите с Ювентус през есента на 1999 година, а също приказва и за пропуснатата дузпа с БАТЕ през 2008 година Гладиатора направи и паралел сред футбола от едно време и сегашното.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР