Как 60 Minutes съобщава за терористичните атаки от 11 септември

...
Изминаха 22 години от атаките от 11 септември, но толкова
Коментари Харесай

Изминаха 22 години от атаките от 11 септември, но толкова много от историите, които се появиха през следващите дни, са все още свежи в съзнанието на 60-те Протоколи кореспонденти и продуценти, които ги съобщиха.

60 Minutes докладва подробно за мащабните последици от атаките в родината, както в неделното предаване, така и в 60 Minutes II, делнично издание, което приключи през 2005 г. 

По-долу са едни от най-запомнящите се истории, излъчени в нашите предавания през седмиците и месеците след атаките.

Американски град 

Първоначално излъчен на 16 септември 2001 г.

Когато 60 минути бяха излъчени в неделя след атаките, хората от цялата страна все още се опитваха да осмислят случилото се преди пет дни. Опустошението се е разпростряло далеч отвъд нулата; той се раздели на стотици малки градове в предградията на Ню Йорк, където семействата все още очакваха информация за изчезналите си близки.

Един от тези градове беше Съмит, Ню Джърси, малък град, където около един на всеки седем възрастни работеше във финансовите услуги в Манхатън. Както съобщи кореспондентът на 60 Minutes Ед Брадли, че първата неделя Световният търговски център е бил само на 35 минути от срещата на върха с влак, а на паркинга пред гарата на града колите все още стоят непотърсени от пътуващите, които са ги оставили там вторник.

Жителката на върха Деби Ранке беше сред чакащите. Съпругът й Тод работеше като продавач на облигации в Sandler O'Neill на 104-ия етаж на южната кула на Световния търговски център и Деби не знаеше какво се е случило с него. Но за разлика от колите на паркинга, тя не седеше без работа. Тя и сестрите на Тод прекарват дни в търсене на Тод, обхождайки Ню Йорк, докато не се изтощят.

На сутринта след бедствието нямаше единен списък на всички загинали, ранени и изчезнали, така че Деби и нейните снахи започнаха да ходят по болници. Ранените са откарани в 130 болници в района на Ню Йорк. Но Тод Ранке не изглеждаше сред тях. Групата откри главния списък с имената на всички ранени, но не видя записано „Rancke“.

На следващия ден жените отидоха в оръжейната в Ню Йорк, където се събираше списък на мъртвите. Името на Тод също не беше в този списък.

„Просто ми помогни да го намеря“, умоляваше Деби Ед Брадли. „Той е целият ми живот.“

В последващ доклад година по-късно Брадли съобщава, че 33 жители на Съмит са загинали на 11 септември, почти толкова, колкото градът е загубил във войната във Виетнам. Тод Ранке беше един от тях. Търсачите са открили останките му през април 2002 г., а заедно с тях и портфейла му, удивително непокътнат. Вътре снимките на децата му все още бяха покрити с прах.

Оцелели 

Първоначално излъчен на 7 октомври 2001 г.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР