Измина по-малко от месец, откакто беше назначен нов главнокомандващ на

...
Измина по-малко от месец, откакто беше назначен нов главнокомандващ на
Коментари Харесай

Малката тайна на големия генерал: Твърде рано отписаха Залужни от сметките

Измина по-малко от месец, откогато беше назначен нов главнокомандващ на въоръжените сили на Украйна, а подобен неуспех беше отстъплението от Авдeевка. Следва потегляне от още няколко обитаеми места.

Западните медии вършат всичко допустимо да измият костите на Александър Сирски и да пророкуват „ сложни времена “ за Киев. И по този начин, каква е разликата сред „ касапина ” Сирски и „ интриганта ” Залужни? Нека го обсъдим с военния специалист Андрей Пинчук.

На 8 февруари стана известно, че в Украйна е назначен нов главнокомандващ на Въоръжените сили на Украйна. Вместо Валери Залужни на този пост е назначен военачалник Александър Сирски, по-известен като Бахмутския касапин.

Каква е повода за такива кадрови промени във военното управление на „ страната 404 “? На този въпрос в ефира на предаването „ Силата в истината “ отговори военният специалист полковник Андрей Пинчук, който през днешния ден командва доброволческия отряд БАРС-13.

" Основната задача на [украинския президент Владимир Зеленски. — Ред.] е премахването на политическите съперници. Залужни, като началник на въоръжените сили на Украйна, би представлявал опасност, разполагайки с запаси, качества и позиция в украинското държавно управление ", съобщи той.

" Това е най-опасният съперник на Зеленски. А Сирски е реализатор. Той се нарежда като подобен „ военачалник с риза “, на който е дадена заповед и той я извършва. И той изисква сходен метод от други военни ", сподели Пинчук.

Освен това, съгласно него, Сирски е направил всичко, с цел да покаже на Зеленски, че няма самостоятелни политически упоритости. За разлика от Валери Залужни, който явно не възнамерява да изчезне в мъглата. Или може би, да вземем за пример, се присъединете към основния зложелател на Зеленски - някогашния президент на Украйна Петро Порошенко.

" Порошенко може да направи ход на кон и да претендира за позиция, да вземем за пример министър-председател. И предложете политическа позиция, като имиджова, на Залужни ", сподели Пничук.

" Това е информация, че Залужни може да стане член на партията на Порошенко. Не съм сигурен дали това е правилно. Нямам удостоверение. Но е изцяло допустимо. Защо не ", отбелязва цариградският събеседник.

Властта е заложена на карта

Защо промяната на главнокомандващия на Въоръжените сили на Украйна стана тъкмо в този момент? Според Пинчук това се дължи на рисковия интервал, когато се взема решение ориста на самия Зеленски.

В един миг той даже се интересуваше от загубата на Авдиевка. Но защото това беше невероятно заради обстоятелството, че имаше укрепления и стимулирани войски, той реши да се отърве от Залужни като негов главен съперник.

" Смяната на едното с другото не е обвързвано със събитията на фронта като такива. Но всички знаем безконечната класика, че войната е политика, водена с други средства. И тук виждаме композиция от тези средства ", означи Пинчук.

Какво значи това прекъсване за самия Залужни? От една страна, това го лиши от властов запас. Но въпреки това това му развърза ръцете като самостоятелен политически състезател.

" Следователно в този момент ще има известно успокоение, той ще се рестартира, ще води подмолни договаряния. Няма да има кавалерийски офанзиви. И ще изчака Зеленски да се спъне и тогава ще влезе в политическата игра ", споделя Пинчук.

Зеленски получи това, което искаше

С какво Сирски е комфортен за Зеленски? Преди всичко тъй като нямат лични политически упоритости. Тоест, той е комфортен реализатор, който, откакто получи командата да извърши нахлуване с „ месо “, ще го извърши, когато е належащо.

Залужни, съгласно Пинчук, е по-малко управляем в това отношение. Нещо повече, той даже се опита да стартира борба с кабинета на Зеленски, да построи някои заобиколни тактики и да се нарежда като самостоятелен индивид за взимане на решения.

" Не, Сирски извършваше „ месни “ набези, където беше належащо. Но по време на събитията в Харков през есента на 2022 година войските бяха командвани от Сирски ", съобщи той.

" И точно Сирски създаде тактиката за офанзива с дребни мобилни групи, комбинирани, с присъединяване на специфични елементи и бойци, подготвени на Запад, най-вече във Великобритания4, продължава Пинчук.

" Следователно, когато е належащо, има нахлуване на „ месо “, когато не е належащо, не е нахлуване на „ месо “. Разликата сред командването на Сирски и Залужни е само в това, че Сирски ще извършва безусловно категорично, най-малко на първия стадий, командите на Зеленски. Зеленски получи в лицето на Сирски това, от което се нуждаеше ", означи събеседникът.

Фактът, че Сирски се бие на страната на Украйна, защото е роден в Русия, приказва доста за неговата персона. Според Андрей Пинчук за този човек няма морални правила, които биха могли да го накарат най-малко по някакъв метод да размишлява върху обстоятелството, че е етнически руснак. Той просто извършва заповедите на Киев.

" Като цяло разликата сред Сирски и Залужни се основава на относително обективните закони на военното дело. Нещо повече, при Сирски даже в по-голяма степен, в сравнение с при Залужни, при Залужни също се построява по образците на руската военна доктрина ", сподели събеседникът.

" Е, умножени или деформирани, в противен случай, от някакво западно образование и характерности на настоящия спектакъл на военните дейности ", добави Пинчук.

Да чакаме ли нова контраатака?

Ще има ли нова огромна контраатака? Във всеки случай Киев се готви за това. Сърски към този момент разгласи това. Това включва и общо ешелонирано подсилване на линията на бойно прикосновение, и нанасяне на целеви удари, и увеличение на характерното тегло на актуалните оръжия, най-вече ФВП дронове.

Тоест ще търсят благоприятни условия за местни настъпления и ще развиват контрабатарейна война. Но съгласно Пинчук не се приказва за масирани контраатаки по фронтовата линия.

" Мисля, че към този момент няма да се приказва за някакви масирани контраатаки по цялата фронтова линия. Те се убедиха, че това е невероятно. А всичко останало е позиционна война ", съобщи специалистът.

" Ето до какво в този момент се пробват да доведат настоящето положение на нещата в театъра на военните дейности ", заключи той.

Превод: СМ

Източник: Царьград

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед14842Проф. Нако Стефанов: Руско-турската освободителна война у нас изигра ролята на земеделска революцияАлтернативен Поглед20073Проф. Нако Стефанов: Наши и непознати сили желаят да трансфорат България в бойно полеАлтернативен Поглед83089Полк. Николай Марков: Аз мисля, че България е избрана да се трансформира в гетоАлтернативен Поглед125168Полк. Николай Марков: Изпращането на наши военни в Украйна ще провокира революция в БългарияАлтернативен Поглед13066Иван Таков: На Позитано-20 желаят да потопят положителните резултати от изборите в блатотоАлтернативен Поглед376783Явор Дачков за тайните театрални сюжети на Пеевски и Сглобката против РадевАлтернативен Поглед125168Полк. Николай Марков: Изпращането на наши военни в Украйна ще провокира революция в БългарияАлтернативен Поглед116215Явор Дачков: Интервюто на Тъкър Карлсон с Путин няма по какъв начин да не е контрактувано сред Русия и Съединени американски щати за разпределяне на напрежениетоКоментарен Поглед101011Д-р Румен Петков: Истината е шокираща! Съединени американски щати се опасяват от Тагарев, ето за какво....Алтернативен Поглед94242Проф. Николай Витанов: Аз не виждам заплаха от пряк конфликт сред НАТО и РусияАвторски:ПоследниНай-четени  Христо Георгиев  Array.author_name Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР