Измина месец и половина от тазгодишното издание на Electronic Entertainment

...
Измина месец и половина от тазгодишното издание на Electronic Entertainment
Коментари Харесай

Годината е 2018-та и NES изпревари PlayStation 4 и Xbox One по продажби

Измина месец и половина от тазгодишното издание на Electronic Entertainment Expo. Това е шоуто, което би трябвало да ни ентусиазира за бъдещето на игрите и невероятните нови технологии. А по-късно всеки отиде да си купи Nintendo Entertainment System. Да, NES Classic е най-продаваната подпора за юни по данни на NPD Group.
„Това е първият път, откогато NPD следи продажбите от 1995 година насам, когато Nintendo Entertainment System е водила в месечна класация“, разяснява анализаторът Мат Пискатела.

Възходът на NES Classic, заредена с 30 ретро игри, оказва помощ облагите от геймърски хардуер да доближат 350 милиона $ за юни 2018 година Това е с 52 % повече от юни 2017 година

Всички настоящи системи също регистрират напредък. Фактори за това са известността на Fortnite , мощната реклама на доста заглавия към Е3 и други Като облаги, PlayStation 4 безапелационно „печели“ юни, само че продажбите на Xbox One също са скочили двойно. Super Nintendo Classic също се харчи добре.

До момента в осмото потомство точно PlayStation 4 си остава най-продаваната подпора. Приближавайки появяването на мощния PS4 ексклузив Spider-Man , този триумф на Sony би трябвало да продължи.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР