Измина доста време от месец декември, когато курсът на криптовалутата

...
Измина доста време от месец декември, когато курсът на криптовалутата
Коментари Харесай

Курсът на биткойна падна под $9400; паника на пазара

Измина много време от месец декември, когато курсът на криптовалутата доближи своя пик и докосна $20 000. Днес криптовалутите демонстрират доста висока волатилност и реагират на всяка вести.
На фона на зачестилите вести за вероятни отрицателни събития в Китай и Южна Корея, курсът на биткойна слезе под $10 000.

Инвеститорите се притесняват, че държавните регулатори ще затегнат контрола върху търговията с криптовалути. „Пазарът е в суматоха. Хората се освобождават от криптовалутите и се пробват да се махнат от този пазар“ – съобщи пред Reuters Чарлз Хейтър, създател на Cryptocompare и собственик на криптовалути.



Това не е първият спад на биткойна. Така да вземем за пример, през 2011 година за 5 месеца най-популярната криптовалута загуби 95% от цената си. А от ноември 2014 до януари 2015 година – половината от цената си.

Сегашният спад в курса на биткойна се свързва с вероятните, само че към този момент неприети лимитирани по отношение на търговията с криптовалути в Южна Корея. В същото време, китайските управляващи преглеждат разнообразни разновидности за блокиране на онлайн платформите за рандеман на криптовалута.



Ситуацията с прекомерно повишената известност на криптовалутите ще бъде разисквана от държавните лица по време на срещата G20 в Аржентина, което също прибавя опасения на пазара.

От друга страна, по-едрите търговци смятат, че в този момент е най-подходящото време за закупуване на биткойни.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР