Измененията в Закона за ветеринарномедицинската дейност е продължение на планът,

...
Измененията в Закона за ветеринарномедицинската дейност е продължение на планът,
Коментари Харесай

Министър Танева обяви какви промени чакат стопаните на прасета

Измененията в Закона за ветеринарномедицинската активност е продължение на проектът, който представихме още при започване на лятото. Това заяви министърът на земеделието, храните и горите Десислава Танева, представена от Канал 3.

"Основите на тези промени са свързани с въвеждане на по-високи равнища на биосигурност. Ще се подчертава върху това нито един икономически двор, да не бъде оставен без ветеринарен контрол и в тези промени сме написали с каква периодичност ще е належащо да се прави този надзор за всяко обитаемо място ", разясни тя.

"Отговорността ще се пада на самите кметове на обитаемоте места. Те ще одобряват документите и ще наблюдават контрола, кметът е там и той може да следи много по изкъсо нещата. Идеята е в персоналните стопанства да се отглеждат до три прасета, в този момент беше до 5, без да има рискови фактори. Тези правила се вкарват, с цел да се ограничи епизоотичната конюнктура в страната, с цел да се държи АЧС на ниски равнища ", изясни Танева.

"Това е ново заболяване за нашите географски ширини и е доста рисково. Стопанствата вид "заден двор " би трябвало да дават отговор на избрани условия, би трябвало да са оградени, в обособена част от двора, да има място, където се съхранява фуража и.н, обикновено хигиенични рутинни привички ", добави тя.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР