Измененията на Закона за особените залози предвиждат, че Централният регистър

...
Измененията на Закона за особените залози предвиждат, че Централният регистър
Коментари Харесай

Регистърът за особените залози преминава към Агенцията по вписванията от 1 януари 2023 г.

Измененията на Закона за особените залози плануват, че Централният указател ще премине към Агенцията по вписванията от 1 януари 2023 година. Това сподели министърът на правораздаването Надежда Йорданова по време на постоянния парламентарен надзор.

Министър Йорданова отговори на въпрос на народния представител Десислава Атанасова по отношение на прекосяването на Централния указател за особените
залози към Агенцията по вписванията, което е трябвало да стане на 1 януари тази година.

Надежда Йорданова уточни, че фактически, според Закона за особените
залози, Централният указател за особените залози е трябвало да премине от Министерството на правораздаването към Агенцията по вписванията от 1 януари, само че към декември 2021 година, не е имало нито правна, нито техническа, нито ресурсна обезпеченост това да се случи.

По думите на министъра не е бил изменен устройственият устав на Агенцията по вписванията, както и редица подзаконови нормативни актове.

Министър Йорданова увери, че разполага с график, тъй че на 1 януари 2023 година регистърът да премине към Агенцията по вписванията. Тя добави, че скоро депутатите ще прегледат и нови промени в Закона за особените
залози, които пазят в по-голяма степен персоналните данни.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР