Измамните схеми, в които на тежко болни се предлага чудодейно

...
Измамните схеми, в които на тежко болни се предлага чудодейно
Коментари Харесай

Схемите за чудодейно лечение са безнаказани у нас

Измамните схеми, в които на тежко заболели се предлага чудодейно излекуване, на процедура са безнаказани у нас. Твърдят го околните на Ева Иванова от София, която умря в Тайланд през 2014 година

Прокуратурата не откри отговорни по случая, само че в този момент фамилията на Ева още веднъж ще изиска следствие ма случая.

Историята на болната Теодора разсъни спомените за лъжливата скица, в която попада фамилията на Ева Иванова. „ Беше ни дадено знамение – за 2 седмици лекува рак против 100 хиляди евро”, съобщи майката на Ева – Марина Иванова пред БТВ.

Мечтата за знамение обаче не се сбъдва. Ева умира в Тайланд, а малко по-късно издъхват и други две българки, които са били на терапия там. Година след скандалния случай прокуратурата приключи делото.

От държавното обвиняване се стимулират с обстоятелството, че болните са подписали контракти за лекуване и машинация няма, тъй като са отишли в Тайланд непринудено.

„ Как се вменява възприятието на виновност на мъртвия? Защото мъртвият не може да приказва, тъй като мойто дете е в черната земя”, пита се Марина.

Според адвокати прекратяването на сходни каузи дава чувство за безотговорност на всеки, оповестил себе си за врач, да продава вяра за живот на хора като Ева и като Теодора.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР