Измами в социалните мрежи, нелоялни търговски практики и по-ниски цени

...
Измами в социалните мрежи, нелоялни търговски практики и по-ниски цени
Коментари Харесай

Защо потребителите купуват фалшиви стоки?

Измами в обществените мрежи, нелоялни търговски практики и по-ниски цени са главните аргументи огромен дял консуматори да избират фалшификати пред истинските артикули. Друга причина са усложненията, които хората срещат при разпознаването на репликите. Това сподели създателят на онлайн платформата " Ние, потребителите " Габриела Руменова в новия епизод на „ Марица Подкаст “.

„ Оказва се, че не е елементарно за потребителите да разграничават истинските от неоригиналните артикули. Наскоро извършено изследване в Европейския съюз сподели, че близо 70% от участвалите в него споделят, че не могат да разграничат оригиналите от репликите. Същевременно към 60% от присъединилите се в допитването че биха си купили напълно умишлено подправена стока, в случай че тя е по-евтина. “, уточни специалистът.

Руменова обърна внимание на това, че в случай че цената на дадена стока е прекомерно ниска, то това може да е първият знак, че тя не е истинска. Затова предложи, когато се каним да закупим съответен продукт, да прегледаме уеб страницата на марката и да...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР