Изложбата на “Изгубеният свят на Стара Европа в Ню Йорк,

...
Изложбата на “Изгубеният свят на Стара Европа в Ню Йорк,
Коментари Харесай

България е люлка на древните цивилизации

Изложбата на “Изгубеният свят на Стара Европа ” в Ню Йорк, провокира ненадейно мощно усещане.

През 2009 година доста американски издания удостоверяват, че цивилизацията на „ Стара Европа ” е била най-развита в разцвета си.

 Асенова цитадела

Споменават за Варненския некропол и съкровището му. В Предбалкана и по долното течение на Дунав е съществувал народ, който е бил в разцвета си, занимавайки се с търговия, изкуство и техника, доста преди напредъка на Гърция и Рим, както и преди зараждането на първите градове в Египет и Месопотамия.

Освен това, неолитното населено място Дуранкулак съдържа най-голямото праисторическо богатство в Югоизточна Европа в своите 1200 гроба.

 Свещарско богатство

Микенската цивилизация (около 2700–1120 прочие Хр.), която е и най-старата, носи основите си от жителите на Северозападното Черноморие, които са били доста прогресивни, с обичаи, встъпващи в тракийските и гръцките цивилизации.

Най-старите йероглифи в света са открити по нашите региони. Свидетелство за това е античен надпис наоколо до село Кераново, който съставлява глинен щемпел от 3000–3500 година пр.н.е.

Освен него има и един още по-стар надпис върху глинен съд, открит във Врачанско, в село Градешница. Той датира от 3500 – 4000 година пр.н.е.

Дори шумерската книжовност, която се слави, като най-древната в света, е зародила по-късно от тези надписи - 3100 г пр.н.е., съвсем като египетската, която е от 3000 г пр.н.е. Шумерската книжовност се появява 2000 години след писмеността на Дунавската просвета.

Още едно доказателство за античния напредък на Балканите е златото открито във Варна (Варненското съкровище), което е с 2000 г по-старо от египетското и това го трансформира в най-старото злато на света. То е основано към 4500 г прочие Хр.

В книгата си " Загадките на Дунавската цивилизация " Харал Харманд дефинира цивилизациите, живяли по земите на днешна Сърбия, Македония, България, Румъния, Гърция, както и елементи от Украйна и Унгария, като " староевропейска " просвета.

Тези открития са доказателство, че на Балканите е живяла високо прогресираща цивилизация с просвета, по-стара от месопотамската.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР