Изложбата „Димитър Димов в писма и спомени“ бе открита в

...
Изложбата „Димитър Димов в писма и спомени“ бе открита в
Коментари Харесай

Изложбата „Димитър Димов в писма и спомени“ бе открита в Народното събрание

Изложбата „ Димитър Димов в писма и мемоари “ бе открита в Народното събрание. Експозицията е отдадена на 110-ата годишнина от рождението на писателя и в нея са показани ръкописи, движимости и фотоси от фонда на къща-музей „ Димитър Димов “. Това оповестиха от пресцентъра на Народното събрание.

На 16 пана са показани и моменти от живота на създателя на романите „ Тютюн “ и „ Осъдени души “, свързани с неговото семейство, професионален път, другарства, социална активност и преписка.



Заместник-председателят на парламентарната Комисия по културата и медиите Диана Саватева означи, че изложбата разкрива по-малко известни обстоятелства, свързани с житейския път на бележития академик и създател.

Димитър Димов е един от най-скромните и моралните български писатели, който през целия си живот постанова висока ценностна система, акцентира шефът на Националния книжовен музей Атанас Капралов. По думите му Димитър Димов е създател на извънредно мощни, дълбоки и психологизирани произведения, трансформирали се в пример.



Автор на експозицията е доктор Милена Катошева, а художественото оформление е дело на Ивелина Велинова. Богатият и деликатно селекциониран архивен материал дава опция всеки самичък да построи личните си усещания за един на първо място надарен човек.



По мотив годишнината от рождението на Димитър Димов бе показан и юбилеен вестник, публикуван от Националния книжовен музей.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР