Изложба Солидарни с Украйна! Ужасът на войната срещу Украйна в

...
Изложба Солидарни с Украйна! Ужасът на войната срещу Украйна в
Коментари Харесай

Изложба с детски рисунки за войната в Украйна откриха във Варна

Изложба „ Солидарни с Украйна! Ужасът на войната против Украйна в фотоси и детски рисунки ” бе открита във Варна. Експозицията съставлява 16 пана с детски рисунки и фотоси на разрушенията от войната в разнообразни градове в Украйна. Тя е подредена в Регионална библиотека „ Пенчо Славейков “ и може да бъде прегледана до 15 март.

„ Децата нямат избор да вземат решение в какъв свят да живеят. Затова ние като възрастни би трябвало да създадем своята равносметка и да не позволяваме повече подобен смут да бъде още един – както в Украйна, по този начин и в Европа, и по целия свят. Надявам се, че този смут скоро ще завърши и децата ще рисуват това, което би трябвало да рисуват – море, звезди и небе. Да създадем по този начин, че нашите деца да не страдат от нашите дейности, съобщи кметът на Варна Благомир Коцев по време на откриването наизложбата. На него участваха още посланикът на Украйна Олеся Илашчук, командирът на Военноморските сили контраадмирал Кирил Михайлов и ръководителят на Софийския конгрес за сигурност Йордан Божилов.

Посланикът неведнъж благодари за продължаващата поддръжка от страна на Община Варна за украинските жители, които трайно са се открили в града.

„ Варна първа посрещна вълната от потърпевши и ще продължаваме да вършим, каквото зависи от нас. Надявам се и държавното управление да бъде устойчиво, тъй че жителите на Украйна у нас да не престават да усещат тази поддръжка ”, увери Коцев.

Посланик Илашчук предложи украинските жители, открити във Варна, да бъдат привлечени в дейния обществен и културен живот на града посредством участия и помощ в организирането на разнообразни културни събития. Желанието на посланика е Община Варна да спомага украинската лента „ 20 дни в Мариупол ”, която завоюва " Оскар " в категорията за най-хубав игрален документален филм, да бъде включена в програмата на тазгодишното издание на кинофестивала „ Любовта е полуда “.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР