Изложба с над 100 полицейски и пожарникарски фуражки, шапки, отличителни

...
Изложба с над 100 полицейски и пожарникарски фуражки, шапки, отличителни
Коментари Харесай

Полицейска френска фуражка от 1936 г. е част от изложба в Бургас

Изложба с над 100 полицейски и пожарникарски фуражки, шапки, отличителни детайли, 10 униформи и над 500 макети на полицейски и противопожарни коли от целия свят бе открита през днешния ден в Културния дом на Нефтохимика. Тя се провежда от Международната полицейска асоциация - район Бургас.

Идеята за изложбата зародила след диалози с доцент Людмил Георгиев - учител в Академията на Министерство на вътрешните работи, Вероника Дойчинова - чиновник в Гранична полиция " и немския жител Щефан Емрих, чиято благосъстоятелност е сбирката от макети на полицейски и противопожарни коли, рейсове и камиони, споделя Павлин Ковачев.

В извънредно богатата тематична експозиция едни от най-старите експонати са френска пожарникарска фуражка от 1936 година , както и каска от българската пожарна от 30-те години на предишния век. Според Павлин Ковачев в изложбата са показани страните от целия Балкански полуостров, като участват шапки и фуражки от Съединени американски щати, Канада, Пакистан и Европа.

Експозицията осъществена със съдействието на Регионален исторически музей - Бургас и Културен дом на нефтохимика, може да бъде прегледана до края на месец юли във фойето на Дом на НХК.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР