Изложба с графики и данни от всички преброявания на населението

...
Изложба с графики и данни от всички преброявания на населението
Коментари Харесай

Изложба за преброяванията у нас тръгна из страната

Изложба с графики и данни от всички преброявания на популацията у нас бе открита в Русе.

Тя е ситуирана на централния площад на града, пред Съдебната палата, а на откриването ѝ участваха кметът на община Русе Пенчо Милков и представители на териториалното статистическо бюро. Изложбата е обвързвана с 18-ото броене на популацията и жилищния фонд в България, което стартира на 7 септември 2021 година.

На 13 септември тя ще бъде открита по едно и също време в Пловдив и Варна.
По 30 пана на български и британски език разкриват голямото благосъстояние от демографски и социално-икономически данни, които родната статистика е събрала по време на преброяванията.

Колко е популацията на България, какъв брой са мъжете и дамите, какъв е броят на семействата, в какви жилища и при какви условия живеят българите, какви са специалностите, просветителното равнище и икономическата им интензивност, какъв брой са столетниците в България - за тези и още доста други забавни обстоятелства описват инфографиките, които Националният статистически институт е подготвил, с цел да запознае жителите с живота на българското общество от 1880 година до през днешния ден.
Данните, показани в изложбата, са още едно доказателство за ролята на преброяванията в историята на страната ни. Неслучайно мотото на актуалното броене е " Включи се, тъй като си значим! “.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР