Изложба, посветена на фестивала Мартенски музикални дни“, подредиха членовете на

...
Изложба, посветена на фестивала Мартенски музикални дни“, подредиха членовете на
Коментари Харесай

Дружеството на художниците в Русе представи изложба

Изложба, отдадена на фестивала „ Мартенски музикални дни “, подредиха членовете на Русенското сдружение на художниците в галерията на „ Борисова “ 6.

Тя се провежда за шеста поредна година и се организира под надпис „ Музиката в нас “. Експозицията, която показва близо 70 картини от 22 създатели, ще може да бъде прегледана до 24 март.

Сред гостите на събитието бяха кметът на Община Русе Пенчо Милков и неговите заместници Златомира Стефанова, Магдалина Илиева, Енчо Енчев и Димитър Недев. Поздравителен адрес до ръководителя на Дружеството на художниците в Русе Николай Колев, както и до всички участници в изложбата бе изпратен и от регионалния шеф Анатоли Станев. „ Благодаря ви за професионализма, неуморността и отдадеността! С актуалното бих желал за следващ път да удостоверявам уважението си към вас и да ви уверя в персоналната си поддръжка, както и тази на Областна администрация – Русе. Не спирайте да създавате изкуство и да допринасяте за културното развиване на района. Продължавайте да властвате над човешката душа по допустимо най-красивия метод! “, се споделя в приветствието на Станев. От името на регионалния шеф бяха отправени и пожелания за здраво здраве и ентусиазъм.

„ Използвам приятния мотив, с цел да изкажа своето почитание към вашето неспиращо предпочитание да отправяте духовни послания посредством изкуството си. През идващите две седмици градът ни ще бъде музикалната столица на България. Уверен съм, че тази галерия ще облече класическата музика в цвят, трансформирайки я в гуляй за сетивата. Пожелавам ви здраве, ентусиазъм и дано бъдете все по този начин неподвластни на рецесиите, с които ни среща ориста! “, сподели кметът Милков. Той съобщи още, че се работи и интензивно по реализирането на плана за „ Улица на занаятите “,  където Дружеството на художниците в Русе да има независима къща и място за още изложения. Повечето от творбите, показани в изложбата, са тематични и те не са показвани до в този момент. Преобладава живописта, като са показани и някои по-нетрадиционни и цветови решения в най-различни цветови гами. Най-често употребяваните техники са акварел и маслени бои, като фокусът е подложен най-вече върху натюрморта и фигуралните композиции. Могат да се видят и портрети. В изложбата, която пресъздава атмосферата на едно от най-престижните музикални събития в България, вземат участие единствено членове на локалното художествено сдружение.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР