Изложба, посветена на един от най-красивите и пъстри сезони –

...
Изложба, посветена на един от най-красивите и пъстри сезони –
Коментари Харесай

Близо 80 картини на 23 русенски автора разказват за вълшебството на пролетта

Изложба, отдадена на един от най-красивите и пъстри сезони – пролетта, показват членовете на Русенското сдружение на художниците в галерията на „ Борисова “ 6.

Експозицията, която събира близо 80 картини от 23 създатели, ще може да бъде прегледана до 5 май.

Почти всички произведения, показани в изложбата, са тематични и не са показвани в никакъв случай до в този момент. Преобладава живописта, като са показани и някои по-нетрадиционни решения в най-различни цветови гами, които сполучливо приковават вниманието и карат фенът да се замисли за ежедневната хубост към нас. Най-често употребяваните техники са акварел и маслени бои. Фокусът е подложен най-вече върху пейзажите и натюрморта. Не липсва обаче и по-нетрадиционният взор – този, опитващ се да улови страстите по допустимо най-нестандартния метод. Именно тук идва мястото на нереалните творби на изкуството, които този път са повече в сравнение с до момента са показани на сходен жанр изложения. Независимо кой жанр избира човек, то при влизането си в галерията, той ще открие всички вероятни тематики, свързани с пролетта и ще се почувства в една изцяло друга атмосфера, превзет само от позитивни страсти.

В изложбата, която пресъздава атмосферата на този прелестен сезон, вземат участие единствено членове на локалното художествено сдружение. Поздравителен адрес до ръководителя на сдружението Николай Колев, както и до всички участници в самодейността бе изпратен от регионалния шеф на Русе Анатоли Станев. „ Благодаря ви за това, че не спирате да радвате жителите и гостите на града ни. Създавайте хубост, бъдете дръзки и откривайте от ден на ден нови хоризонти пред себе си “, се споделя в написаното от Станев. Той е безапелационен, че администрацията ще продължи да поддържа реализирането на сходни начинания, допринасящи за културното развиване на Русе и района.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР