Изложба от 80 детски рисунки на здравна тема вече посреща

...
Изложба от 80 детски рисунки на здравна тема вече посреща
Коментари Харесай

Изложба на детски рисунки на здравна тема откриха в МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски“ - Кърджали

Изложба от 80 детски рисунки на здравна тематика към този момент посреща гости във фоайето на МБАЛ „ Д-р Атанас Дафовски “ в Кърджали, оповестиха от лечебното заведение.

Малките създатели са участници в регионалния конкурс, разгласен във връзка Световния ден на здравето 7 април под наслов „ Здраве за мен. Здраве за всички! “.

В своите рисунки децата-художници от Кърджали и района разкриват своето схващане за здраве и смисъла му за индивида. Те са възпитаници от няколко учебни заведения и арт школи, а селекцията на творбите е на известните кърджалийски художници Пенка Атанасова, Мая Мечева и Хари Атанасов.

Директорът на болничното заведение проф. доктор Тодор Черкезов, приветства участниците и гостите на събитието.

„ МБАЛ „ Д-р Атанас Дафовски “ взе участие в интернационалната самодейност „ Болница, промотираща здраве “ и за нас е значимо да предизвикваме интереса на децата към тематиката за здравето като универсална и най-значима човешка полезност. За огромна наша наслада посредством средствата на изобразителното изкуство децата ни показват своя прочувствен свят - една същинска палитра от хрумвания, показа, благоприятни условия и цветове “, сподели проф. Черкезов.

Кметът на община Кърджали Ерол Мюмюн приветства участниците и награди отличилите се създатели. Той насърчи децата, техните родители и учители да поддържат и в бъдеще самодейностите, които укрепват здравните познания и здравното образование на подрастващите.

Художничката Мая Мечева, показа, че изобразителното изкуство в частност, е в действителност естетическият миг, който всеки един от нас има надълбоко в себе си.

„ Когато ние развиваме тази активност, ние ставаме още по-големи естети с чувство за хубост. Красотата няма да изчезне, колкото и злобен да бъде този свят, и ние, като едни стожери на светлината, която носи изкуството, продължаваме - с компликации или не, да образоваме тези деца, тъй като имаме вяра, че в България има доста гении и те би трябвало да бъдат показани “, сподели Мая Мечева.

А съгласно Хари Атанасов картините, изложени по стените на болничното заведение, ще създадат ситуацията по-приятна, с цел да могат хората с макар техните терзания и страхове да имат пред себе си една образна изява на вярата, че има кой да се грижи за болните.

Жизнерадостните произведения на децата ще красят фоайето на първия етаж и Отделението по анестезиология и интензивно лекуване.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР