Изложба на Капка Кънева под наслов Print PreView/ ПреГлед на

...
Изложба на Капка Кънева под наслов Print PreView/ ПреГлед на
Коментари Харесай

Капка Кънева прави ПреГлед на печата в Бургас

Изложба на Капка Кънева под наслов " Print PreView/ ПреГлед на печата " е подредена до 10 март в изложба " Ателие " на НХА - Филиал Бургас, Магазия 1, Пристанищен комплекс Бургас.
Тя включва обзорна селекция на творби, предопределени за книжния пазар. Обединяваща за визиите - корици на книги и илюстрации към печатни издания, е присъщата за художничката приложимост на пластични обекти от хартия и картон, научи ДУМА от Диди Спасова, началник отдел " Връзки с обществеността " на НХА.
Играта на думи в заглавието съставлява мигане към вероятните прочити на основаните от Кънева произведения. От една страна, в предшестващия печата работен развой, чрез намесата на осветлението и гледната точка при фоторепродуцирането, хартиените обекти имат капацитета да породят огромен брой разнородни, съществуващи съвсем по едно и също време визии. От друга - илюстрацията за корица на печатно издание е сама по себе си " прелиминарен " облик, примитивен прочит, образно резюме на наличие, с което читателят занапред следва да се запознае.
Капка Кънева (р. 1978, София) работи в региона на хартиената статуя, илюстрацията и книжния дизайн. Изследва опциите на детската пространствена книга да поражда интерес и отношение към четенето. Доцент е в Kатедра " Книга, илюстрация, печатна графика " в НХА, чийто ученик е. През последните години опитва с изобразителния капацитет на светлината в серия голямоформатни арткниги, съоръжения от метал, които дефинира като " пространства на сенките ". Работи с авторитетни издателства у нас и в чужбина. Носителка е на влиятелни национални и интернационалните оценки. Номинирана е за ALMA - мемориална премия " Астрид Линдгрен ", за илюстрация за 2021 и 2022 година Член е на Съюза на българските художници.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР