Излизаме на протест в защита на правата на македонските българи

...
Излизаме на протест в защита на правата на македонските българи
Коментари Харесай

Ангел Джамбазки настоява пред европейските институции за незабавно прекратяване на преговорите с РСМ

Излизаме на митинг в отбрана на правата на македонските българи и желаеме правдивост за Християн Пендиков от Охрид
Българският представител в Европейския парламент и съпредседател на Вътрешна македонска революционна организация Ангел Джамбазки сезира Европейската комисия, Европейския парламент и Съд на Европейския съюз за невиждания случай на експанзия в Северна Македония. В сигналите той упорства за незабавна реакция от страна на европейските институции, които до този миг се вършат на глухи и слепи във връзка с систематичното нарушение на човешки права в Македония.

„ Вие оказахте голям напън върху България да разреши на нереформираната Северна Македония да договаря за участие в Европейския съюз. Говорехте ни за европейските полезности, даже президентът Макрон даде своето предложение и България се съгласи. Ето го и резултата. Половин година по-късно българин от Македония е в болница след опит за ликвидиране. Трябва ли някой да бъде погубен, с цел да реагира Европейският съюз? Ще вземете ли отношение след тази цинична офанзива? ”, написа Джамбазки до ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, еврокомисаря по въпросите на съседството и разширението Оливер Вархей и заместник-председателя на Европейската комисия Жозеп Борел.

Това невиждано нахлуване е стимулирано единствено и само от етническа ненавист към българите в Македония. Ето за какво Ангел Джамбазки упорства за правдивост и неотложно преустановяване на договарянията за участие на Скопие.

„ Пряко отговорни за това нахлуване са причинителите и техните подбудители от сърбоболшевишката агитация в Скопие. Но индиректно отговорни са националните предатели от „ обединението Макрон ” в София – „ Продължаваме промяната ”, „ Демократична България ”, Движение за права и свободи и ГЕРБ. Защото за последните две години българската власт не просто мълчи и не подхваща нищо действително за отбрана на правата на българите в Македония, само че неколкократно извърши национални изменничества по тематиката, които всички доста добре помним. ”, настоява още съпредседателят на Вътрешна македонска революционна организация.

Ето за какво на 21 януари (събота) ние излизаме на митинг в отбрана на правата на хората с българско съзнание в Северна Македония. Протестът ще се състои в 12:00 часа, пред постройката на Европейската комисия в София. Призоваваме всички български жители да се причислят към нас, с цел да защитим българската идея в Македония.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР