Излизам от среща с посланиците на ЕС и САЩ, на

...
Излизам от среща с посланиците на ЕС и САЩ, на
Коментари Харесай

Мария Габриел категорична, че няма да подпише меморандума, предло...

„ Излизам от среща с посланиците на Европейски Съюз и Съединени американски щати, на която ги срещнах по какъв начин аз разбирам ръководството на страната и какво считам да върша и да не върша. Преди всичко – няма да подпиша така наречен меморандум. Първо, всичко има граници. Моите са, че не одобрявам страната да се ръководи при тотално неспазване на правилата на демокрацията “.

 

По думите й меморандумът на ПП-ДБ влиза в несъгласие с българската Конституция. " Този документ предлага две политически сили да се спогодят в безусловно несъгласие с демокрацията, правовата страна и европейските полезности за делба на служи, регулатори и правосъдна система ", счита Габриел.

" Намирам го за ултиматум и опит да променяме закони съгласно партийните си ползи. Цели преодоляване на самостоятелната правосъдна система ", добави вицепремиерът.

 

Припомняме, че „ Продължаваме промяната – Демократична България “ (ПП-ДБ) предложи през вчерашния ден на ГЕРБ-СДС меморандум за ръководство, в който е записано, че в случай че постигането на съгласие се окаже невероятно, страните се договарят дружно с изборите за европейски парламент да се проведат и предварителни парламентарни избори.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР