Изливаните милиарди евро в различни мерки по Общата селскостопанска политика

...
Изливаните милиарди евро в различни мерки по Общата селскостопанска политика
Коментари Харесай

Биоразнообразието в ЕС намалява с една трета въпреки евромилиардите

Изливаните милиарди евро в разнообразни ограничения по Общата селскостопанска политика (ОСП)с цел опазване на биоразнообразите не са ефикасни, а методите за следене на резултата и не са надежни. Това излиза наяве от отчет на Европейската счете палата (ЕСП) оповестен на 5 юни, когато се отбелязва Световния ден на околната среда, на който се празнува и биологичното многообразие (Специален отчет № 13/2020 " Биологичното многообразие в земеделските земи продължава да понижава макар приноса на ОСП " ).

Биологичното многообразие в земеделските земи понижава макар ограниченията подхванати от Европейския съюз по Общата селскостопанска политика (ОСП)са десетки милиарди евро. Интензивното селско стопанство продължава да е съществена причина за загубата на биоразнообразиеот десетилетия и наклонността не може да бъде обърната към този момент, е посочено в отчета.

Одиторите са открили пропуски в тактиката на Европейски Съюз за биологичното многообразие за 2020 година и в координацията ѝ с ОСП.

Освен това осъществяваното от Европейската комисия следене на разноските по линия на ОСП във връзка с биологичното многообразие не е надеждно, а по-голямата част от финансирането по ОСП има едва позитивно влияние върху него.

Някои схеми на ОСП имат по-голям капацитет да подобрят биологичното многообразие, само че ЕКи страните членки са предпочели разновидности със едва влияние, счита Европейската счете палата.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР